Interviews

Interview met Henne de Event Manager van Mud Masters

* Wie ben je en wat is je werk bij dit evenement?

 Mijn naam is Henne. Ik ben werkzaam als event manager bij Mud Masters.

* Wat maakt jouw baan zo ontzettend leuk?

Mijn functie is enorm divers. Wij verzorgen echt een leuke sportdag, een dag uit met elkaar. Wat mijn functie het allerleukste maakt dat als je op een evenement duizenden mensen happy ziet rondlopen! Dat geeft echt een enorme kick!

* Wat is er lastig in je werk?

Om 100% van de mensen een leuke dag te bezorgen. Er zijn altijd punten van verbetering. Gelukkig is onze klachtenpercentage minimaal en nemen we alles elke keer serieus mee in onze evaluaties. We realiseren ons goed dat als we dingen veranderen dat er anderen mensen misschien dan niet blij mee zijn. Een score van 100% is het streven maar is eigenlijk onmogelijk. Maar dat hij hoog is zijn we heel blij mee!

* Worden alle obstakels van te voren ook uitgetest? En zo ja hebben jullie hier een bepaald team voor? 

Voordat obstakels onderdeel van het Mud Masters parcours worden, zijn deze uitgebreid getest. Veel van de hindernissen testen we zelf. Wij kunnen ons als obstakel runners goed verplaatsen in de wensen van de deelnemers. Bij testen moet je aan denken aan  een proefopstelling dat vooraf gaand aan de opbouwmet bouwers/runners/crew uitvoerig wordt doorlopen.

De obstakels die uiteindelijk in het parcours worden opgebouwd zijn door de bouwer gecontroleerd en getest.Vervolgens testen wij met ons eigen team de hindernissen en het parcours. Ook controleert de gemeente (bouw en woning toezicht) tijdens een schouw ons evenement.

Onze testfase van de “Execution” heeft maanden gekost. Niet alleen de constructie ontwikkeling, maar ook de vieligheidsorganisatie om de hindernis heen. Ondanks dat de deelnemer een adrenaline kick krijgt, staat veiligheid voor ons op 1. We zijn enorm blij dat er zoveel deelnemers van kunnen genieten van de “Execution”.

* Zijn er dit jaar nieuwe obstakels? En zo ja kun je een klein tipje van de sluier oplichten?

Dit jaar is alweer het 5de jaar dat we ons parcours in Biddinghuizen gaan neerzetten! En daar komt een mega gaaf nieuw obstakel in voor onze 18 km runners. Ik kan niet te veel vertellen maar….Het word een groot waterobstakel, maar je moet wel van hoogte houden;)Geloof me dit word een uitdaging!

 * Wat maakt dat deze runs zo uniek zijn?

We laten jong en oud samen sporten en een dag buiten in de modder klauteren en grenzen verleggen! Dit is voor ons echt quality time bieden met je gezin, vrienden of zelfs hele familie. De dag zelf is een uitdaging waar iedereen aan mee kan doen en je nog tijden van zal nagenieten.

* Dit jaar zijn jullie begonnen met de Family runs. Hoe worden deze ontvangen en wat vinden jullie er zelf van? 

De Family Run staat als een huis! Het is zo ontzettend goed ontvangen. We krijgen heel veel leuke reacties en het is voor ons te gek om al die kids over ons parcours te zien gaan en zo te genieten! Wij vinden het erg leuk om ze een uitdaging te geven. Ook dit is iets waar we continu mee bezig zijn. Kinderen van 6 jaar kunnen weer hele andere dingen dan kinderen van 11 jaar. Maar het moet voor iedereen een uitdaging zijn en veilig. De glijbaan hebben we voor het eerst uitgezet bij Burgers’Zoo en die komt zeker terug! Maar ook de monkey bars, de piperunner en de modder zal er zeker de volgende editie weer bij zijn!

 * Welke mogelijkheden qua afstanden bieden jullie? 

Voor de family run is dat 3 en 5 km. Voor de volwassenen is dit 6, 12 of 18 km! We hebben natuurlijk ook de Mud Masters marathon, dat is 42 km met obstakels. In Duitsland (Weeze) organiseren we jaarlijks een uitdaging waarbij deelnemers hun zelf tot het uiterste kunnen testen. Tijdens de nacht kan er een 12k/18k of 9 uren gelopen worden. Deze “Nightshift” geeft een extra dimensie aan ons hindernis parcours.

* Vanaf welke leeftijd mag je meedoen?

De family run is vanaf 6 jaar tot 11 jaar. De volwassenen run is vanaf 18 jaar.

* Zijn er nog activiteiten op het terrein buiten de run om?

Ja zeker! We hebben een enorm springkussen waar iedereen vanaf mag springen (vanaf 12 jaar)  maar we hebben ook altijd wat klim en klauter obstakels staan waar iedereen op mag. En natuurlijk kun je bij ons ook een lekker hapje en drankje nuttigen en alle runners aanmoedigen. We kunnen alleen niet garanderen dat je weer helemaal schoon thuis komt 😉

* Heeft publiek vrij toegang om mensen aan te moedigen?

Ja dat vinden we zelfs ontzettend leuk! Iedereen is gratis welkom om te komen aanmoedigen. We proberen het parcours zelfs zo te maken dat je iedere runner een paar keer kan voorbij zien komen. Om nog even extra aan te moedigen, dat zetje in de rug mee te geven en natuurlijk leuke foto’s te maken!

* Wat zijn jullie toekomst dromen?

Toen we onze eerste run organiseerde kwamen er 3500 mensen en daar waren we zo super trots op! Hierna ging onze groei enorm hard. We kijken momenteel hoeveel mensen we maximaal op ons parcours kwijt kunnen. We vinden het belangrijk dat de deelnemer in een eigen tempo het parcours kan overwinnen zonder dat er wachttijden ontstaan. Maar wat we graag zouden willen in de toekomst is bijvoorbeeld meerdere weekenden organiseren in hetzelfde gebied. En we willen natuurlijk blijven vernieuwen. De obstacle runner blijven uitdagen!

* Is er nog een mooie scoop die je hier wel wilt vertellen? 

De scoop die ik jullie net al even benoemden. Er komt echt en mega gaaf groot waterobstakel in Biddinghuizen die van alles te maken heeft met hoogte! Meer kan ik nog niet verklappen…..

* Zijn er nog dingen die je graag kwijt wil?

Ik wil nog wel even benadrukken dat veiligheid altijd onze prioriteit is want ondanks dat we er altijd mee bezig zijn zit een ongeluk in een klein hoekje. Wij willen graag vernieuwen en continu nieuwe uitdagingen aan jullie geven maar veiligheid moet hier altijd nummer 1 in zijn. Ondanks dat we met ons ervaren team vele  runs hebben georganiseerd zijn we in evaluaties kritisch naar elkaar. Wij verwachten ook dat onze deelnemer ons de feedback geeft om tot een nog beter eindproduct te komen.

Verder bedank ik je voor dit leuke interview! Ik ben benieuwd naar het resultaat.

Bedankt Henne voor dit super leuke interview! We zien elkaar in Biddinghuizen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.