Eenzame opsluiting voor 1 nacht!

Donderdagmorgen rijden we richting Almelo op uitnodiging van Hotel Huis van Bewaring om hier te komen overnachten. Aangezien we de kindjes lekker bij opa en oma hebben gebracht zijn we samen op pad. We zijn er ook echt aan toe! Even samen zijn gewoon als Sven en Michelle!

Als we aankomen bij het hotel zijn we onder de indruk van het gebouw. Dit gebouw is namelijk een voormalige gevangenis die in 1928 werd gebouwd en actief in gebruik is geweest tot 1995. Als we aankomen worden we ontzettend hartelijk ontvangen. We krijgen een rondleiding en de dame verteld ons dat Willem Holleeder en de Heer Olivier hier nog in de gevangenis hebben gezeten.  De aankomst in de hal is echt indrukwekkend. De balustrades, de deuren en zelfs de doorgeefluiken zijn allemaal in takt gelaten. Het hele hotel ademt de gevangenis vibe uit alleen dan met een zeer luxe afwerking.

   

We worden dan naar onze kamer gebracht en oh wat boffen we! Ze hebben voor ons uitgepakt! Wat een prachtige luxe kamer. Een bad midden in de kamer, een mooie regendouche, een minibar, een groot bed en een zithoek met flatscreen tv. Hier kunnen wij wel vertoeven!

 

 

 

We besluiten even lekker te chillen op de kamer en testen zelfs voor jullie uit of het bad groot genoeg is voor 2 personen en ja hoor dat past ook 😉

Na uitgebreid te hebben gebadderd, een drankje te hebben gedronken besluiten we het centrum van Almelo eens onveilig te maken! We lopen dankzij de kaart van de receptie binnen 5 minuten naar het stadscentrum waar we aankomen bij een leuk plein vol allemaal leuke barretjes, restaurants en een bioscoop. We hebben van te voren gereserveerd bij Willem de Vierde. Aangezien Michelle coeliakie heeft is het altijd even uitvogelen waar we kunnen eten zonder dat ze ziek wordt. Dit restaurant is perfect! Op de hele kaart staan alle allergenen aangegeven en ze kunnen ook gerechten nog aanpassen. Aangezien we eindelijk even de tijd kunnen nemen om uitgebreid te dineren (met kids is dat altijd lastiger 😉 ) besluiten we lekker te eten met voorgerecht! Het eten bevalt ons hier prima. Er wordt zelfs glutenvrij brood gebracht als voorafje vers uit de oven. Complimenten! We genieten van de gezelligheid! Ondanks dat het nog niet zo laat is zit het restaurant flink vol en is het personeel vriendelijk.

     

Na het uitgebreide diner besluiten we lekker weer terug te gaan naar ons hotel (hè wij zijn ook geen 20 meer 😉 ) en daar nog lekker even een drankje te drinken en te chillen. We nemen een duik op het bed die lekker zacht ligt en kijken nog wat t.v. met een drankje en een chipje. We zijn moe van alle drukke dagen en het drukke gezinsleven en besluiten niet al te laat gaan slapen. Beide slapen we die nacht niet lekker. Het bed is voor ons toch een tikje te zacht, we houden van een iets spartaanser bed 😉 Maar ondanks de korte en rommelige nacht worden we ontspannen wakker. Wel om half 8 maar dan kunnen we in ieder geval genieten van onze dag samen! We rommelen wat op de kamer en Michelle besluit nog even uitgebreid onder de enorme regendouche te gaan staan. Wat een heerlijke douche en wat is alles mooi afgewerkt. Na de douche voelt ze zich als herboren en besluiten we naar de ontbijtzaal te gaan. Het hotel kon rekening houden met Michelle haar coeliakie en dus konden we hier gewoon ontbijten. Hoe fijn is dat!

 

Het ontbijt is goed verzorgd. Er zijn croissantjes, verschillende harde broodjes, verschillend beleg, yoghurt, koffie en thee en lekkere verse jus. Het glutenvrije ontbijt bestaat uit 5 glutenvrije broodjes. Ik kan er zelf beleg bij uitzoeken. Na een verrukkelijk ontbijt gaan we nog even terug naar de kamer. Sven neemt ook nog even een uitgebreide douche aangezien we pas om 11 uur hoeven uit te checken!

Dit hotel is voor ons zeker een aanrader. Het is een unieke locatie, de kamers zijn luxe en de originele sfeer en elementen zijn bewaard gebleven. Het personeel is warm, vriendelijk en behulpzaam. Het centrum (wat niet heel groot is) is op 5 minuten wandelafstand en er bevinden zich genoeg leuke restaurants, barretjes en een bioscoop om er een leuke dag of avond te hebben. Wij zouden hier zeker nog een keer terug willen komen. Wil jij ook een keer overnachten in deze gevangenis check dan hun website Huis van Bewaring

Hotel Huis van Bewaring ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid en wie weet tot ziens.

Sven en Michelle