Blogs

Wat een weekend! OORAH!

Wat een weekend! Wat een heerlijk weekend! Wat een modderig weekend! En wat een weekend vol verassingen!

Ons weekend begon vrijdag al! We hebben een afspraak met Bas van Flevonice. Flevonice is dicht op het moment dat we er aan komen en na een leuk gesprek en de geweldige plannen van Flevonice te hebben besproken mogen we lekker het parcours op!

FLEV_logos_2015_DEF_zomer

Wat een feest! Lekker rennen en de obstakels op ons gemak bekijken en doen! Onze jongens vinden het heerlijk en zijn nergens bang voor! Wat een stel stoere jongens hebben we toch. Wat is er mooier dan dit? Wat wij delen op deze manier als gezin mede dankzij Flevonice maakt onze band als gezin nog mooier <3 We zijn ze enorm dankbaar! Wist je dat je al weer lekker kan knallen op hun parcours sinds 7 maart en het echt de perfecte locatie is om al je skills uit te testen! Ze zijn woensdag en vrijdag van 15.00 tot 19.00 uur open en zaterdag en zondag van 11.00 tot 15.00 uur. Ben je met een grote groep? Dan gaan ze op aanvraag ook nog eens open! Top toch?

20160318_143213

We besluiten ook dat dit de plek moet zijn waar we de foto’s maken om ons nieuwe logo te lanceren. Een mooiere plek is er voor ons niet! In het obstakel parcours, samen met de kids als Team Familie. We delen in de middag een aantal foto’s op Facebook op onze pagina “Famy Weemaes” en krijgen massaal veel leuke reacties en likes. We zijn er stiekem een beetje stil van…. Wat geweldig dat mensen onze enthousiasme voelen en wij die met al onze volgers kunnen delen!

20160318_150722 20160318_143048

We schieten wel 100 leuke foto’s want alles ziet er stoer uit op dit gave parcours! We kunnen niet wachten tot we weer kunnen. De jongens vinden het nog wel stom dat ze niet in de modder mogen rollen maar daar is het nog net even te koud voor 😉 We gaan naar huis met 2 mannetjes in de auto die moe zijn maar met een grote lach op hun gezicht. Wij hebben ook een heerlijk middag gehad! Bedankt Flevonice!

20160318_150634

Dan is het zaterdag en moeten we vroeg uit de veren. Sven start om 10 uur in het wedstrijdvak. Hij weet dat hij nergens geholpen mag worden als hij wil zich kwalificeren voor het EK/WK en heeft gisteren dus nog geoefend op de hoge muur. Helaas verrekt hij tijdens dit oefenen een spiertje in zijn arm die ook nu nog flink veel zeer doet. Maar we stappen in de auto en hebben er onwijs veel zin in! We zijn vroeg op het terrein maar de sfeer zit er al lekker in. Nog voordat we het terrein betreden komen de beats van de opzwepende muziek ons al tegemoet. OORAH we zijn er!

Sven haalt zijn startnummer en gaat niet lang hierna direct naar zijn startvak. De altijd vrolijke en energieke vrouw die de warming up doet en de groep alvast een boost geeft is er ook weer! Sven komt nog 2 vrienden tegen Patrick en Bart en gaat hier mee over de eerste muur. Michelle, Kyano en Bodhi besluiten richting de “Hamer Banger” en de “Storm the castle” te lopen en hier Sven op te wachten. We hebben gelukkig genoeg te doen want er is een speeltuintje en we komen zoveel leuke mensen tegen! En daar is hij dan! Hij komt aanrennen en we kunnen zien dat hij het zwaar heeft…. Maar de Hamer Banger gaat hem goed af! Hij ziet er eerlijk gezegd gewoon mega stoer uit! Als een viking!

20160319_105705

Het spiertje in zijn arm maakt het hem lastig maar hij is gefocust en is gedreven de muur te halen. Hij rent keihard en…..mist! Hij knalt hard tegen de muur maar gaat zeker nog een keer! Poging 2…..rennen, rennen, rennen en KLAP tegen de muur 🙁 Ook helaas de laatste poging red hij het niet en dus moet hij zijn bandje bij een official van de OCRA inleveren. Jammer maar deze keer dus geen kwalificatie.

20160319_105906

Hij baalt…..stevig! Maar gelukkig zijn wij er om hem te steunen en wat lieve woorden in te fluisteren 😉

20160319_110411

Dan bijna over de finish eerst nog de Varjagan Saga maar Sven kijkt ernaar en besluit hem niet te doen! Vooral omdat hij zondag ook nog 13 km gaat lopen met Team No Limits en zijn arm wil sparen. Hij baalt zelf zichtbaar. Maar deze run was voor hem een 0 meting. Hij weet nu waar hij staat en weet ook waar hij heen wil. Dan afspoelen en aankleden. Zijn voeten zijn lijkbleek en blauw…hij voelt ze niet meer! Toch een beetje onderkoeld geraakt. Eenmaal bij de EHBO voor een kachel begint hij na een tijdje weer wat tintelingen te voelen. Gelukkig!

Nu is het tijd dat Michelle gaat rennen. Ze zou vandaag de 13 km doen maar heel eerlijk gezegd zijn de jongens het al een beetje zat en heeft Michelle het van al dat wachten behoorlijk koud gekregen. Ze besluit de 7 km te doen. De energie in het startvak is te gek! Wat is het gevoel wat de mensen elkaar geven bij de run toch geweldig! OORAH en over de  muur! Knallen! De obstakels gaan super. Sommige met hulp en sommige zonder. Michelle kan veel rennen en blijft dus goed warm. Dankzij de geweldige kousen van Herzog gaat het ook goed met de kuiten. De heuvels blijven wel lastig en dus wandelt ze ook stukjes. Door de stallen rennen bij de koeien vond ze geweldig! Al die koeien zullen wel hebben gedacht wat doen al die stinkende mensen hier….haha!

20160319_163551

De mud trenches zijn onwijs koud en zwaar. Wat zijn we blij met de goede kleding van onze sponsor Run2day Hilversum!  Je voeten worden helemaal vastgezogen maar gelukkig helpen alle vikingen elkaar altijd! En we lachen ook wel heel wat af zo samen. We komen veel mensen tegen met kramp in tenen en kuiten en Michelle helpt hier en daar wat mensen met het masseren of duwen. Dan komt ze aan bij de Hamer Banger en daar staan haar kindjes en haar man haar op te wachten. Wat heerlijk om die bekkies te zien!

20160319_160419

Bij Storm the castle klapt ze keihard tegen de wall…..een 2de keer niet veel beter. Het is spek en spekglad en het lukt niet. Maar evengoed bij de Wallhalla steps volgt er een feestje! We staan bovenaan en dansen er even lekker op los! Michelle staat tussen mensen die ze niet kent maar het voelt als mud buddies voor het leven 😉 De sfeer is zoals altijd bij de Strong Viking heel erg fijn!

_MG_1467

Eenmaal in de auto slaan de bibbers toe en word het tijd voor een warm kopje thee en de verwarming op 100! Op naar morgen waar we onwijs veel zin in in hebben!

Over zondag schrijven we later meer.  Het was een hele speciale dag samen met Team No Limits. Die verdienen een hele eigen blog!

We willen iedereen die we hebben gezien en gesproken, iedereen met een helpende hand en alle gezellige mensen van Strong Viking en de officials van OCRA bedanken voor het maken van een geweldig weekend! See you all soon! OORAH!!!!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.