Blogs

Voetjes omhoog? A.k.a. FeetUp!

We kregen van FeetUp een FeetUp toegestuurd om uit te testen en te reviewen. Wat wij er van vinden lees je hier: Wat brengt deze tool ons gezin ontzettend veel plezier! De kids kunnen er geen genoeg van krijgen en ook Sven en ik vinden het erg leuk om te doen en met elkaar te oefenen.

De FeetUp is eigenlijk een bankje waar je zonder angst de hoofdstand kan oefenen. Hij is zo ontworpen dat iedereen het binnen een paar keer oefenen kan. Buiten de hoofdstand zijn er nog minimaal 100 andere oefeningen die je er mee kan doen. Sommige yoga gerelateerd en sommige meer op calisthenics gemaakt.

Als de kinderen er mee bezig zijn blijven we altijd bij ze in de buurt. Het is natuurlijk geen speelgoed. Desalniettemin vinden zij het echt heel leuk om te doen! Het is belangrijk dat als je in hoofdstand positie staat je je hoofd en nek ontspant en zorgt dat je recht staat.

Zodra we er met de kids mee aan de slag gaan hebben ze beide binnen no time door hoe hij werkt. De FeetUp is heel erg goed voor je core die je tijdens de oefeningen veel gebruikt en aanspant. Kyano heeft binnen no time door dat hij als hij recht overeind staat door kan naar bruggetje en mooi houdingen kan aannemen met zijn benen. Bodhi vind het lastiger, vooral omdat hij niet goed voelt wanneer hij echt recht staat. Een goede oefening dus. Natuurlijk doen we dit niet te lang, omdat hun lijfjes nog klein zijn maar 1x per dag 10 minuutjes oefenen kan makkelijk.

                           

Sven denkt dat hij te groot is voor de FeetUp omdat je een heel stuk naar beneden moet. Maar ook hij ervaart dat het kan en het nog best een uitdaging is om je nek en hoofd losjes te houden als je ondersteboven staat. Wist je dat het ondersteboven staan zorgt voor een goede bloedcirculatie voor je hoofd? In het begin vind je het misschien maar een paar seconde fijn maar dit zal steeds meer toe gaan nemen.

Michelle heeft hem door haar blessure alleen nog kunnen gebruiken op de Yogaschool. Het gevoel van ondersteboven staan geeft je nieuwe energie en zorgt ervoor dat je hele bovenlichaam warm aanvoelt en zich kan ontspannen. Je kunt er vele verschillende yoga oefeningen op doen. Hetgeen waar Michelle nu weer langzaam mee aan het opbouwen is.

Wij oefenen er niet dagelijks mee maar toch zeker zo 3x per week. Het zijn bij ons vooral de kids die erg actief zijn en het liefst de hele dag bezig zijn met de FeetUp. Hij staat dan ook gewoon in onze woonkamer. Hij is namelijk qua design ook mooi vormgegeven.

Al met al zijn wij erg blij met onze FeetUp en denken we er nog jarenlang plezier van te kunnen hebben!

Wil jij meer info over de FeetUp? Of wil je er misschien een kopen? Check dan deze link: FeetUp

Groetjes,

Team Familie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.