Blogs

Strong Viking Trail

Nu het laagseizoen is heeft Strong Viking besloten om een trail te organiseren. Geen gek idee in een periode dat veel obstacle runners naar de Trails en Cross runs grijpen om hun looptechniek bij te houden.

Op zaterdag 9 februari toog Sven samen met baardbroeders René en Maarten dan ook naar St. Anthonis, een mooi hoekje van Nederland op de grens met Duitsland en Limburg (ja is ook Nederland, maar toch..:-)) 1,5 uur rijden vanaf Hilversum.

De basis was gelegd bij recreatiepark De Bergen, waar Strong Viking een deel van de gebouwen had overgenomen om kleedruimtes en relaxruimtes te realiseren. Dit was gezien de temperatuur en wind een betere keuze dan de gebruikelijke omkleedtenten. Voor het meer was de start en finish, en stond Henry als vanouds de mensen aan te moedigen in de startvakken. Het was allemaal wat kleinschaliger dan we gewend zijn van Strong Viking, maar gezien dat het de eerste keer is viel dat te verwachten.

Nadat Rene zich had omgekleed en we de tassen gedropt hadden konden we gelijk starten. Ik liep samen met René de 19 km, want Maarten was nog aan het herstellen van de griep en was alleen mee om te kijken vandaag. René had aangegeven dat hij op hartslag wilde rennen om zijn duurvermogen te trainen. Ik besloot gezellig mee te lopen met René, want langzame trainingen zijn ook belangrijk en als je 2 uur gaat rennen is gezelligheid ook een factor natuurlijk.

De trail zelf was goed aangegeven met linten en dus makkelijk te volgen, en de route liep door een mooi gebied waarin bos en heide elkaar mooi afwisselden. De bospaden waren vrij makkelijk te lopen, en de de moeilijkste stukken waren zandvlaktes met los zand. Het terrein glooide mooi op en neer maar er waren geen klimmetjes of natuurlijke obstakels. We konden dus lekker steady doorhobbelen.

Onderweg een aantal bekenden gezien en bijgepraat, ook bij de verzorgingsposten stonden weer de nodige bekende vrijwilligers, zonder hen geen Strong Viking.

Na 19,5 km was daar de finish. Netjes uitgemeten deze. Ik hoorde dat de 7 meer 8,5 was dus op de 19 viel dit wel mee. Iedereen kreeg een bandje, de eerste van het jaar, en een biertje of wat water. Daarna konden we vlot omkleden en dus warm blijven. Goed geregeld dus.

Conclusie is dat Strong Viking een goed georganiseerd evenement heeft neergezet zoals we gewend zijn van ze. De trail zelf ging door een mooi gebied en was goed aangegeven. Het had van mij wel wat uitdagender gemogen qua parcours, maar ik denk niet dat in dit gebied te doen was. Voor een eerste keer was het echter zeker een succes!

Reacties uitgeschakeld voor Strong Viking Trail