Blogs

Strong Viking Family Run Amsterdam, Moederdag 2019

Wat is er nou leuker dan op moederdag samen met je gezin door de modder te kunnen rollen? Eerlijk? Niet zoveel! We staan op en ik krijg een heerlijk ontbijtje op bed en allemaal mooie, lieve cadeautjes! Hierna gaan we spullen pakken en op weg naar het mooie Amsterdam! We gaan ons namelijk klaar maken voor de eerste Strong Viking Family Run van 2019!

Na een korte rit parkeren we de auto en wandelen we naar het terrein. Al van ver hoor je de muziek en de stem van presentator Henry Wessels om de boel lekker op te zwepen! We zijn iets later dan gepland maar kunnen nog rustig onze tassen wegbrengen en een plaspauze houden. Eenmaal in het startvak is daar onze favoriete vrouw CYNTHIAAAAAA!!!! Na een heerlijk warming up met de toffe Strong Viking Hakka mogen we van start! Over de eerste muur vind ik altijd spannend want het is druk en ik kom er zonder duwtje niet over. We spreken altijd af dat ik eerst ga, dan de kids en dan Sven. Zodat Sven en ik aan beide kanten zicht hebben op de kids. Inmiddels willen zowel Bodhi als Kyano geen hulp meer en springen zelf de muur over!

Als we de muur over zijn zien we direct weer die enorme stenen berg opdoemen..ik hoor mezelf denken “ohja….” Waar ik rustig en stevig doorstap lijken de kids wel 2 berggeiten! Eenmaal boven roepen ze dan ook “mama kijk eens het uitzicht!” Maar mama moet nog een stukkie…haha! Eenmaal boven met de trap weer naar beneden en ja hoor nog een keer mijn favoriete berg op…

Bedankt lieve Patricia voor deze foto 🙂

Hierna rennend naar beneden en de touwen in. Makkie voor beide kids. Kyano doet het heel netjes met schippersslag en Bodhi nog steeds op armkracht! Ach het maakt ook niet uit hoe je er komt, als je er maar komt. Snel rennen we door en daar doemt de heuvel op met prikkeldraad. Deze heuvel is zoooooo lang! Bodhi is als eerste boven (die kan nog op handen en knieën) en begint keihard te lachen als hij ons ziet worstelen..haha lekker ding! Sven heeft van de dag ervoor (OCR series) nog een blessure aan zijn knie en hij gaat deze keer dus ook minder snel.

Hierna volgt een favoriet van beide kids: de ijshal! Zo gaaf om door de sneeuw te lopen! Deze keer hadden ze alleen een tunnel door de sneeuw gemaakt en dat vonden de handjes van de kids wat minder fijn.. Dus snel weer naar buiten en daar de handen warm schudden. We spotten Jan nog even onderweg en rennen snel weer een heuvel op. Het landschap is hier echt pittig! Heuvelachtig en mooi. We lopen ook stukken omdat mijn lijf protesteert. Of de jongens rennen met Sven vooruit en wachten op me bij een volgend obstakel. Eerst voelde ik me daar heel vervelend onder. Inmiddels ben ik dankbaar dat ik nog met ze mee kan en dat ze dat ook nog zo graag willen!

Er volgen tal van dikke obstakels! De grootste reden dat de kids dit zo’n te gekke run vinden is omdat ze echte “grote mensen obstakels” hebben. Zo mogen ze op dezelfde ramp rennen, er zijn verschillende pittige technische obstakels (die ze beide op een of andere manier gewoon kunnen) en er is veel, veel, veel modder!

Na van elke kilometer te hebben genoten zien we de Walhalla steps voor ons, de finish! We klimmen er op en doen bovenaan nog even een dansje met elkaar! OORAH WE DID IT AGAIN!!! Wat ons betreft snel op naar de volgende!

Bedankt Strong Viking! Het is altijd een feest bij jullie!