Blogs

Review: ASICS Fujitrabucco 7 GTX

2018 heb ik afgesloten met een leuke trail run door de Amsterdamse waterleidingduinen. Samen met Maarten, René, Sjors en Ritchie een tof stukkie gerend. Het was de laatste van het jaar maar het was ook voor iets een eerste keer. Het was namelijk de eerste run op mijn nieuwe  Asics Fujitrabuco 7 GTX.

De Fujitrabuco is de schoen waar ik in 2018 bijna al mijn obstacel runs op gedaan heb, en die waren nodig aan vervanging toe. Dit keer heb ik echter een nieuwere versie (7 ipv 6, duh), en een belangrijke aanvulling op het pakketje van vorig jaar, namelijk de GTX (=Goretex). Hij is dus waterdicht! Super fijn voor trails natuurlijk, die droge voeten, maar in de OCR gaan ze niet droog blijven natuurlijk. Hoe dat afloopt zal ik dus in het verloop van het jaar moeten ondervinden. Wat ik tijdens mijn trail in de duinen en een run over de Hilversumse hei heb ervaren kan ik echter wel alvast delen. Dus daar komt ie.

Voor trailen en OCR draait het bij de schoenen natuurlijk om grip. En dat is het eerste wat opvalt. De verbeterde grip ten opzichte van de 6. De noppen staan meerdere kanten op en de tenen zijn beschermd, en tijdens het rennen valt op dat de grip inderdaad erg goed is. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik tijdens OCR runs afgelopen jaar een aantal keer grip problemen ondervond met de 6, zeker op zeer modderig terrein. Ik verwacht met deze zool die problemen niet meer, dat is duidelijk. Het lopen gaat soepel en eigenlijk voelt de schoen als een normale hardloopschoen. Ook als ik stukjes over verharde paden loop heb ik geen last van de grove noppen, omdat de demping van de schoen super is. Wat ook zeker opvalt is dat mijn voeten ondanks de temperatuur buiten goed warm zijn, maar niet zweterig. Helaas komen we nergens plassen tegen dus moet ik ze thuis even testen op de waterbestendigheid. Die test is prima, maar goed, dat is natuurlijk niet echt. Ook als ik in Hilversum een heide trail doe heb ik geen regen of plassen, dus voor nu nog geen definitief oordeel over de goretex. Dat komt tijdens het seizoen wel.

Eerste conclusie is dat deze schoen mij prima bevalt voor trailen. Zit super, goede grip, lekkere demping, oogt stoer. We gaan hem veel mishandelen dit seizoen, dus er komt nog een update van hoe hij dan bevalt. Voor nu, zeker een aanrader.