Blogs

Operatie Sven aan zijn ogen

We vinden het toch prettig jullie op de hoogte te brengen van wat er nou precies aan de hand is met Sven. Sommige van jullie hebben het al wel gehoord maar om te voorkomen dat er verschillende verhalen de ronde gaan doen hier even het hele verhaal.

Ongeveer 3 jaar geleden zijn we er achter gekomen dat Sven Glaucoom heeft aan beide ogen. Dit betekend heel simpel uitgelegd dat de druk in Sven zijn ogen veel te hoog is en hierdoor zijn ogen beschadigd raken. Hierdoor is hij een deel van zijn zicht al kwijt. De eerste keren dat we in het ziekenhuis kwamen was de druk zo hoog dat hij ontmeetbaar was. Alle toeters en bellen werden toen aangehaald omdat ze nog nooit zo’n jong iemand hadden gezien met zoveel last. Hij krijgt medicatie en heel veel onderzoeken. Uit een gezichtsveldonderzoek blijkt dat Sven aan de onderkant bijna niets meer kan zien. Als de kids bijvoorbeeld voor zijn voeten lopen dan loopt hij ze ondersteboven omdat hij ze niet kan zien. Ook aan de zijkanten is een deel van zijn zicht weg. Het is heel vreemd om te ervaren want als je naast Sven gaat staan dan ziet hij je dus niet.

We zijn uiteraard enorm geschrokken van alles wat er toen is gebeurt. Met de vele vragen of hij zijn zicht helemaal zal verliezen en dus blind zal worden. Een tijd is het redelijk goed gegaan met de verschillende medicatie voor zijn ogen maar helaas ging de druk van zijn ogen de laatste tijd weer omhoog. Wat nog meer beschadigingen aan de ogen betekend. Sven zit inmiddels aan het maximale aantal medicatie wat hij mag hebben en dus is er helaas maar 1 optie en dat is opereren. Dat hebben ze afgelopen dinsdag ( 21 augustus) in het Oogziekenhuis in Rotterdam gedaan. De operatie is goed gegaan. De komende weken moeten we veel terug naar Rotterdam voor controle. Het blijft dus nog wel even spannend. Sven zijn rechteroog is het slechtst en die hebben ze dus als eerste gedaan. Sven heeft ongeveer met 2 ogen zicht van 1 oog. De helft dus. We hopen dat deze operatie zal helpen. Het is niet iets wat Sven graag deelt. Hij maakt zich uiteraard zelf erg veel zorgen. Hij zorgt altijd voor zijn gezin (hij zorgt voor ons inkomen) en hij kan eigenlijk niet zonder sport, dan word hij gewoon echt ongelukkig! Hij mag nu 2 weken niet sporten. Iets wat we niet helemaal hadden verwacht maar door de arts sterkt word ontraden. Sven is niet zo kleinzerig en loopt snel door maar dit zijn toch je ogen en als dit mis gaat, gaat het echt mis! Dat is dan ook direct de reden dat hij niet kan meelopen met Pim om hem door de Iron Viking heen te knallen. Het gaat hem enorm aan het hart en hij heeft het er echt moeilijk mee!

Ondanks alles proberen we positief te blijven en gaan we door met alles waar we van houden.

Mocht je vragen hebben of meer willen weten vraag het dan gerust. We houden van openheid.

Heel veel liefs,

Sven en Michelle

 

Reacties uitgeschakeld voor Operatie Sven aan zijn ogen