Blogs

Nieuwjaarsduik? Nope! Nieuwjaarsrun? YES!

Wat is er leuker dan 1 januari beginnen met een nieuwjaarsduik?  Juist een obstacle run met het hele gezin!

20160101_131303

We komen op het leuke idee via Flevonice die ons uitnodigen om met het hele gezin deel te nemen aan deze run. Rond half 10 in de ochtend rijden we weg uit een mistig Hilversum. Onderweg word het erger en erger. We hebben de jongens dan wel een aantal lagen met sportkleding aangetrokken en onszelf ook maar dit is niet om aan te zien. Eerlijk is eerlijk we houden wel van een uitdaging maar samen met je kids heb je toch ook het gevoel dat het leuk moet zijn en niet zo zeer afzien. Vooral over de kou maken we ons zorgen. We hebben beide jongens dan ook van te voren gezegd dat we de zwem obstacle zouden overslaan. De jongens baalden wel even maar hè ook deze “stoere” ouders hebben natuurlijk grenzen als het gaat om veiligheid!

WIMB1002-1

Door de dikke mist rijden we verder en eerlijk gezegd kijken Sven en ik elkaar aan en zakt onze moed een beetje in de schoenen. We parkeren op het terrein van Flevonice en op het moment dat we uitstappen trekt de mist op. Sterker nog de zon laat zich zien en de lucht is strakblauw! Als we binnenkomen bij Flevonice worden we door veel personeel herkend als “het obstacle gezin” We zijn blij verast en vooral de jongens vinden het stoer!

Er staan oliebollen en een lekker bakkie thee of koffie voor ons klaar. We laten de olliebollen voor wat het is maar nemen wel even wat warms te drinken. Als ik even met Kyano naar de w.c loop en met hem afspreek dat als hij klaar is dat hij voor de deur moet wachten tref ik hem buiten. Als ik naar buiten loop vind ik Kyano met een smile van oor tot oor en hij roept “mama kom kom! Dit moet je zien!!!” Als ik zie wat hij bedoelt weet ik eigenlijk even niet wat ik moet zeggen en ik stammel iets als “wauw…gaaf, ja jeetje wauw!” Kyano stormt vervolgens weg en roept ik ga papa en bodhi halen! Daar staan we dan met zijn 4en voor een enorm schilderij van ongeveer 1.5 meter bij 1 meter van ons. Ja echt van ons. Daar staan we als “Team familie”. Nu begrijpen we in 1x ook een stuk beter waarom zoveel personeel ons herkent. Geweldig!

20160101_131737

We lopen een rondje over het terrein om te kijken hoe druk het is en besluiten iedere wave die er weg gaat even aan te moedigen en een beetje sfeer te proeven. De directeur van Flevonice komt ons ook nog even gedag zeggen en begroet ons met “ons bekende obstacle gezin!” Erg leuk! De jongens voelen zich hier helemaal thuis ze kunnen overal rennen, klimmen, klauteren, dingen optillen etc. Intussen is het buiten gewoon warm geworden en schijnt het zonnetje heerlijk! We zijn er helemaal klaar voor!

20160101_134018

Als we aan de start verschijnen mogen onze jongens het startschot geven. Dat vinden ze natuurlijk super stoer om te doen! En dus schieten en rennen! We lopen de 3.5 km familie en zijn dus niet het enige gezin wat meeloopt. Onze jongste zoon Bodhi krijgt behoorlijk wat aandacht want mensen vinden hem oh zo stoer en stiekem ook heel schattig 😉 Eerlijk is eerlijk Bodhi kent geen angst en met zijn 3 jaar loopt hij er rustig veel oudere kids uit!

WIMB1000

De obstakels verlopen soepel. Ik baal wel dat ik (Michelle) erg veel last heb van mijn kuiten en mijn kids me er dus bijna uitlopen ;P  Na het klimmen over een aantal hoge balken en het rennen door een zooi banden komen we bij een aantal muren die wij als gezin goed als team kunnen volbrengen. Eerst helpt Sven mij over de muur heen, dan sta ik aan de achterkant. Sven helpt onze kids 1 voor 1 ook omhoog en ik vang ze aan de andere kant weer op! OORAH! Niet veel later komt een van onze favoriete onderdelen namelijk de Mud trenches! Onze favoriete fotograaf (nml picture your sport) staat hier ook nog eens foto’s te maken! SUPER LEUK! De mudtrenches zijn goed ingelopen door de vorige deelnemers en dus is het glad, spekglad. Het voordeel van een kind is dat ze makkelijker een kontje krijgen en ervan af glijden is natuurlijk alleen maar lol. We houden ze bijna niet bij zo hard gaan ze haha….

12498794_10201554658425452_1920327580_n (1)

12596473_10201554658345450_1389800493_n

12282979_10201554658305449_494879284_n

12596488_10201554658265448_144748227_n

Als we door de mudtrenches heen zijn blijkt dat onze jongens toch wel wat koud zijn geworden en dus word het rennen, rennen en nog eens rennen. Er komen wat “door het water heen kruip obstacles” en die slaan we zoals afgesproken met ze over. Even is Kyano boos want hij wil zo graag maar als we zijn tenen laten dippen bedenkt hij zich 🙂

Inmiddels word Bodhi moe en besluit bij Sven op zijn nek te kruipen. Het grote voordeel van een sterke papa een groot nadeel dat hij nu dus stil zit. De laatste keer hebben we het obstakel met de enorme ramp wel gedaan maar deze keer waren de jongens te moe. En dus met zijn 4en naar de finish gerend!

WIMB0053-2 copy

Eenmaal over de finish zijn we ons snel gaan omkleden. Douchen was helaas geen optie omdat er een grote rij stond en onze jongens dan veel te koud zouden worden. Dat was zaak voor thuis. Ik kleed ze uit en droog ze af. Inmiddels is Sven een nieuwjaarsduik aan het nemen en neemt medailles en mutsen mee voor de jongens. Wat zijn ze trots! Weer een nieuwe medaille voor aan hun bed!

20160101_155853Na het aankleden gaan we even lekker wat eten en wat drinken in het grote restaurant. We praten nog wat na en de man die de jongens het startschot liet geven kwam nog even pijlen hoe we het vonden.

Onze conclusie? Leuk, uitdagend, een fijne sfeer en als team een mooie opening van het nieuwe jaar. Volgend jaar weer? YES zeker weten! Dit word een traditie! Nu maar hopen dat we volgend jaar weer zulk mooi weer hebben! Bedankt Flevonice 🙂

20160101_131850

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.