Blogs

Mud Masters Marathon

Zaterdag 23 september 2017 loop ik mijn derde obstacle marathon van het jaar. De eerse was de Mud Masters marathon  in Haarlemmermeer, daarna de Iron Viking in Amsterdam, en nu de Mud Masters marathon Biddinghuizen. Het parcours in Biddinghuizen vindt ik persoonlijk leuker dan Haarlemmermeer. Ik denk dat het aan de omgeving ligt. Ook heeft Mud Masters het hier mooi aangepakt door een heus festivalgevoel op te roepen met veel vertier om de runs heen. Het Parcours is ook anders van opzet, waardoor je verschillende keren start/finish voorbij komt en er veel leuke obstakels makkelijk te bereiken zijn voor toeschouwers.

Helaas heb ik mijn eigen toeschouwers niet mee vandaag, die rennen zondag mee met de Mud Family run van Mud Masters en gebruiken de zaterdag voor wat noodzakelijke inkopen en rust. Ik kom dus alleen op het terrein aan die morgen, waar ik Rean tref, met wie ik samen zal starten.

De start is net na de Alfa groep, en we moeten na een feestelijke warming up door een tunneltje kruipen om te starten. Na de tunnen gaat de tijd pas lopen, dus het veld wordt al mooi uit elkaar getrokken. We rennen gelijk richting de modder, waar we doorheen moeten kruipen. Even later volgen gelijk de monkey bars al, die lastig zijn met modderige handen! We moeten deze in de marathon 5 keer doen, dus we nemen ons voor bij de volgende te proberen de handen schoon te houden. Bij de load carry geeft Rean aan zijn ademhaling niet in orde te krijgen en zegt dat ik maar door moet lopen. Omdat een marathon moeilijk op andermans tempo te lopen is doe ik dat dan ook. Ik zie een stuk verder echter een ander OCR maatje Pascal lopen, en besluit te zien of hij hetzelfde tempo loopt. Dit blijkt het geval en samen lopen we hem uiteindelijk uit. Het eerste rondje van 6 km bevat ook de hoge muur, de flyer glijbaan en execution, die de meest uitdagende van de obstakels zijn. Niet moeilijk, maar wel spannend, zeker die exeution!

We komen langs de start, eerste keer, linksaf voor de 12-18 ronde. Gelijk de pipe runner op. Hierna volgt een mooie run, met als leukste obstakels horizon climber, een erg lange apenhand en de horizon climber, wat een combi is van draaiende wielen en monkey bars. We halen alles en doen in het 18 km rondje ook nog de air time. Dit zijn ringen die hoog boven het water hangen. Erg leuk! Dan nog de sizzler, die we via de pussy lane nemen. We moeten hem 5 keer doen en zien het niet zitten de spieren steeds een opdonder te geven als we nog zo lang moeten. Alles gehaald verder dus we zijn tevreden.

Ronde van 18 zit er op, dan de ronde van 12. Eerst weer die van 6, gevolgd door linksaf bij start finish en de pipe runner weer. De apenhang gaat niet meer zoals in ronde 1 en ik val er af net voor de overkant. Balen, nog wat meer trainen maar. Net voor de start finish is daar de air time weer. Eigenlijk niet op de route (hij zit alleen in de 18km) maar het is zo dichtbij, dat we hem nog een keer doen. Kost ons wel een paar minuten maar goed, we zijn hier voor de lol.

Bij start finish hebben we een tas liggen met krentenbollen en water met ors. We kijken we op het horloge en verwachten 30 km te zien. Maar we zitten al op 32.5, een voorbode dat deze marathon ook geen 42km gaat zijn. Boeien, gewoon nog twee keer de ronde van 6 uitlopen en klaar. Het is inmiddels goed druk op het parcours en we maken veel gebruik van het voorrecht van de marathon lopers om als eerste de obstakels te mogen nemen. Het is fijn te zien dat de andere deelnemers hier rekening mee houden en ons aanmoedigen. Dit motiveert enorm.

Tijdens deze ronde beginnen we ander marathon lopers in te halen, een of twee die voor ons liepen maar voornamelijk lopers die langzamer zijn en nog met een andere ronde bezig zijn. We lopen kennelijk een aardig tempo. In de laatste ronde heb ik het zwaar. We buffelen door maar de spieren gaan protesteren. Het horloge geeft al 42 km aan maar we moeten er zeker nog 3….. de laatste loodjes. Dan is daar de finish, eindelijk. We hebben het gehaald, 45,3 geeft mijn horloge aan, en die van Pascal 45,8. We zijn 5 uur en 44 minuten bezig geweest en hebben het vermoeden in de top 10 geeindigt te zijn, dit wordt een aantal dagen later bevestigd door Mud Masters, plek 10 overall!

Moe en voldaan moedigen we nog even de andere lopers aan die aan hun laatste of 1 na laatste ronde gaan beginnen. Die duurt zeker nog 45 minuen voor hen, en wij zijn blij dat we die niet meer hoeven te rennen. Het was een gave ervaring weer, tof parcours, leuke obstakels, geweldige sfeer! Next stop, Haarlemmermeer, daarna 24 hours! Mud Masters, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.