Blogs

Mud Masters Family Run

     

23 april is het zo ver! De eerst Mud Masters Family Run! We hebben er onwijs veel zin in en zitten lekker vroeg weer in de auto. Eenmaal aangekomen kunnen we snel inchecken en krijgen we enkelbanden. De jongens vinden dit stoer want papa had er gisteren ook zo een en dit is de eerste keer dat zij er ook een om mogen.

We maken ons wel wat zorgen om het weer.  Het is behoorlijk koud en het regent. Bodhi is ook nog eens snotverkouden en als we onze jassen uittrekken begint hij direct te klappertanden. Omdat we vooral vinden dat het natuurlijk leuk moet zijn vragen we aan Bodhi of hij wel wil rennen. Hij kijkt ons met ongelovige ogen aan en zegt “ja natuurlijk wel!” Op naar de start dus. Onze start is buiten naast de Cool Blue tent. Hier eenmaal aangekomen volgt er een korte warming up en vertrekken we met een clubje van zo’n 50 mensen

De eerste obstakels zijn wat heuvels op en neer en dan om de hoek komen we bij een net waar we overheen moeten klimmen en wat balken waar we over en onderdoor gaan. We hebben nu (doordat we er 1 hebben gewonnen) 2 GoPro’s mee waarvan we er 1 aan Kyano geven. We zijn mega benieuwd wat dat oplevert 🙂 We rennen de heuvel af en over de brug heen.

Aan de andere kant van de brug liggen een hoop banden waar ze door en overheen moeten klimmen. Dan moeten we door het water. Voor Sven is het water tot aan zijn bovenbenen we realiseren ons dat de kids dus veel dieper zullen komen en besluiten ze beide op Sven zijn rug te doen en ze droog over te brengen! Onze kids vinden water en modder heerlijk maar met deze temperaturen en de km’s die nog komen kiezen we ervoor ze droog te houden.

Bij vele obstakels die Bodhi allemaal zonder onze hulp wil doen mag zijn grote broer wel helpen! Het is zo heerlijk om te zien hoe die mannetjes samenwerken en samen zo obstakels overwinnen!

De mudtrenches zijn modderig en in dit geval gelukkig niet zo diep 😉 Het zijn er alleen maar 2 en de jongens vragen zich af waar de rest is. Gelukkig klauteren we onder behoorlijk modderige netten en komen we een lekkere hoge muur tegen! Het blijven toch de uitdagende obstakels die ze het leukst vinden! Dat word nog wat later… 😉

De grote favorieten zitten in het laatste stukje van de run de “pipe runner aka de ramp” en de “monkey bars”! Kyano en Bodhi mochten zaterdag toen Sven de marathon aan het rennen was al een beetje oefenen en ze konden niet wachten nu echt te mogen knallen. Kyano red de ramp in 1x!!! Hij hangt er en geeft niet op! Zo knap! Uiteindelijk lukt het hem! En dat koppie dat hij het helemaal zelf heeft gehaald is echt onbetaalbaar. Wat is dit goed voor zijn zelfvertrouwen en kracht! Er word hard voor hem geklapt door supporters langs de kant. Super tof!  Bodhi probeert het een aantal keer met Kyano bovenaan. Maar hun armpjes zijn net niet lang  genoeg en ze missen elkaar een aantal keer met een haar…Dan klimt Sven naar boven en rent Bodhi nog een keer op de ramp en pakt Sven hem in 1x! Hij klimt zelf met zijn voetjes ertegenaan en eenmaal boven is hij net zo trots als zijn broer! OORAH!!!

Dan nog een stukje onder de netten door en dan zijn we voordat we het weten bij de Finish! Het was een leuke run! Lekker veel obstakels al mochten ze van de kids wel wat moeilijker. Ze krijgen een mooi shirt en bij de finish staat ook limonade voor de kids.

Wat een mooie eerste editie! Wat gaaf om erbij te mogen zijn! En wat kijken we uit naar de volgende editie! Zien we jullie daar?

OORAH, Team Familie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.