Blogs

Mud Masters Burgers’Zoo

Zondag 25 juni 2017 is het zo ver, de allereerste Mud Masters Family in Burgers Zoo te Arnhem. Bij voorbaat een toplocatie om met het hele gezin heen te gaan natuurlijk, al zeker omdat je na deelname aan de Mud Masters ook nog eens gratis het park in mag.

Zo zitten we dus een dag na de tough ten Miles alweer in de auto naar een obstakel run en arriveren we rond half 10 in Arnhem. We parkeren bij de zijingang van het park en daar kunnen we ook gelijk onze registratie regelen. De start is gelijk na de ingang, in het net aangelegde apenkooi park van Burgers Zoo. In dit nieuwe gedeelte kunnen kinderen (en volwassenen) een hoop dingen doen die dieren en vooral apen van nature makkelijk afgaan. Obstakel runs maken van hetzelfde principe gebruik en dus is dit een geweldige area om te starten met de run. De jongens warmen zich tot de start alvast op door te apenkooien over de monkey bars, ringen, touwen, banden, mini ramp etc.

Dan mogen we het startvak in, en Kyano en Bodhi mogen met nog 2 kinderen het podium op om samen met de instructeurs van het Korps Mariniers de warming up te verzorgen! Bodhi vindt het even spannend, maar is al gauw zijn stoere zelf. Kyano heeft door zijn breakdance optredens al wat ervaring met de spotlight en heeft er wat minder moeite mee. Ze gaan los en de rest van de deelnemers vindt het erg leuk.

Dan starten we. De hele groep moet over een lage muur, die best veel tijd kost. Dit trekt het veld wel lekker uit elkaar waardoor we bijna bij geen een obstakel meer hoeven te wachten. We rennen langs de hekken het park uit en het bos in. Hier vinden we al snel de eerste van 17 obstakels in deze 3km lange run. We ploeteren door de modderbak, klimmen over balken, bedwingen hoge muren, kruipen door het donker onder zijl door. Tussendoor wordt er even de tijd genomen om goed vies te worden en een moddergevecht te houden!

Net na de drankpost staat een 5 meter hoge glijbaan. Hier staat een rij te wachten, en we moeten eerst een bak water met balken door. Iedereen is doorweekt, en helaas is het niet te warm vandaag. We zeggen de kinderen te blijven bewegen en ze springen tot het onze beurt is om te glijden. Kyano en Michelle gaan naast elkaar, Bodhi bij Sven op schoot. 3,2,1 go! En we zoeven een grote bak met water in. Super tof natuurlijk maar wel erg koud. Bodhi heeft er gelijk last van en we proberen hem weer warm te krijgen door te bewegen. Dat is nog niet zo makkelijk met een jochie van 4 en het duurt even voor hij er weer plezier in krijgt.

De monkeybars worden normaal makkelijk gedaan maar met koude handjes is het wat lastiger. Gelukkig gaat het met iedereen weer goed als we bij de neushoorns komen waar we onder het prikkeldraad door kruipen. Dan de Pipe Runner! Bodhi zijn favoriet. Kyano stormt in zijn eentje naar boven en laat bovenop trots zijn spierballen zien. Sven sprint omhoog om Bodhi te kunnen helpen, die even later in volle vaart naar boven rent. Hij komt nog een paar centimeter lengte te kort maar oh wat is hij trots als zijn vader hem naar boven helpt. Een klein beetje helpen maar hoor, want hij kan het eigenlijk helemaal zelf!

Dan nog een kuil met een net er in waar we onder door moeten en we rennen juichend over de finish! Na ontvangst van ons finisher shirt drogen we snel af. Helaas is het water op en kunnen we niet wassen maar zo fris als het is vinden we dat niet erg. Als we aangekleed zijn gaan we snel naar het warme Oceaan gedeelte van het park om op te warmen. En het werd nog lang gezellig in de dierentuin. Volgend jaar weer? Zeer zeker weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.