Blogs

Michelle schreef op de website van ASICS:

Ik krijg deze opmerking vaak te horen. Hoe doe je dat toch, zo positief blijven en nooit opgeven? Nou eigenlijk is het antwoord heel simpel! Ik hou van het (actieve) leven! Mijn hele gezin draait om samen sporten, samen bewegen en samen op avontuur gaan. Ik heb 3 mannen in huis die oersterk zijn en een doorzettingsvermogen hebben waar je u tegen zegt. Ons motto in dit gezin is “Never give up”

Op het moment dat ik hoorde dat ik fibro had heb ik wel even in een diep dal gezeten. Nu het een naam had was ik ergens blij omdat je dan in ieder geval weet wat er mis is. Maar hoe moest het verder met mijn actieve gezin? Met Team Familie? Na even in de put te hebben gezeten heb ik al snel besloten dat opgeven geen optie is. Ik ben super gelukkig met mijn gezin en ze staan altijd voor me klaar. Daarbij verandert er in alle eerlijkheid niet heel veel. Ik wandelde al veel meer tijden Obstacle Runs ivm de pijn en na zo’n run ben ik al heel lang helemaal niets meer waard. Ik stort hierna letterlijk in. Of dat dan wel de moeite waard is hoor ik je denken? Ja! Volmondig JA! De band die je opbouwt tijdens het samen sporten is zo intens belangrijk! We leren de kids hier levenslessen mee en zijn uren achter elkaar met elkaar bezig en lekker buiten. Buiten dat het me bakken met energie kost levert zo’n run me ook enorm veel op.

Opgeven is dus gewoon echt geen optie. Ik wandelde eerst nu 1.5 km per dag extra buiten mijn gewone stappen. Inmiddels na 2 weken is dit 2 km per dag extra. Ik ben al minder moe dan in de eerste week. Sterker nog de eerste week moest ik een paar keer om 20.30 uur al naar bed. Dat is nu niet meer zo! Ik voel me minder gespannen en stijf en ik merk dat het ook een hoop betekend voor mijn psyche. Want niet sporten terwijl je dat wel altijd hebt gedaan is echt iets wat je gaat missen. Ik ben er dus wel achter dat sporten gewoon bij mij hoort! Net als de fibro, die ook nooit meer zal weggaan. Ik ben voor mezelf aan het accepteren dat de fibro onderdeel van mij is en dat ik zal moeten leren samenwerken met de fibro. Als de fibro er nou ook zo over denkt moeten we een heel eind komen samen 😉

Voor de rest ben ik enorm blij en trots dat ik vanuit onze social media zoveel mensen kan inspireren en openheid kan geven over een leven met fibro. Je ziet me op mijn beste en ja ook echt op mijn slechtste dagen! Mijn grootste drijfveer zijn mijn mannen! Ze worden zo groot, zijn zo stoer en staan zo mooi in het leven. Ik geloof dat ik ze alleen maar nog meer kan laten zien dat je altijd moet blijven knokken voor je eigen geluk omdat je dat waard bent! Daarbij horen we bij de grootste sport familie van de wereld, buiten alle gezelligheid mogen we ook genieten van de mooiste sportgear en dat helpt natuurlijk ook enorm met zoveel inspiratie en motivatie om ons heen!  Had ik al gezegd dat opgeven geen optie is? 

Check ook ons FrontRunner profiel op: https://www.asics.com/nl/nl-nl/frontrunner/articles/hoe-doe-je-dat-toch-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.