Blogs

Interview met Jerry Jansen

images
* Wie ben je en wat is je werk bij dit evenement?
Ik ben Jerry Jansen, mede organisator van de Strongmanrun. Ik doe vooral het technische gedeelte en ik hou me bezig met het parcours en de obstakels.
logo ssr_ff_2016_web_met wit hart
* Wat maakt jouw baan zo ontzettend leuk?
Ik mag letterlijk iets doen wat ik zelf graag doe. Ik loop zelf ook behoorlijk wat runs. Ik denk dat altijd na over hoe ik dingen anders zou doen en waarom.
* Wat is er lastig in je werk?
De tijdsdruk is soms heel groot. Alles moet op tijd af zijn voor een evenement.
* Hoe worden de obstakels verzonnen?
Er zijn altijd een aantal obstakels die wij vinden horen in een obstacle run. Denk bijvoorbeeld aan een hoge muur, hordes, netklim, banden en de monkey bars. Voor de rest proberen we met alles wat we bedenken na te denken over welke spiergroep het belast en hoe we een zo compleet mogelijke work out kunnen bieden tijdens de run. We kijken natuurlijk ook naar originaliteit maar dit moet nooit ten kosten gaan van de veiligheid. Ook kiezen wij ervoor geen grote opstoppingen te creëren.
* Worden deze van te voren ook uitgetest? En zo ja hebben jullie hier een bepaald team voor? 
Ja zeker. Ze worden zelfs meerdere keren getest door verschillende mensen. De bouwers zelf testen ze en dan nog een aantal mensen binnen de organisatie, Dan hebben we nog een aantal partners van de run die komen testen. En we huren 2 mensen in de ook nog alle obstakels nemen.
* Zijn er dit jaar nieuwe obstakels? En zo ja kun je een klein tipje van de sluier oplichten?
De grootste nieuwkomer is “The Creep” Deze is helemaal nieuw! Je krijgt 203 meter lange skiberg voor je kiezen. Het nieuwe en unieke obstakel “the Creep” dwingt duizenden deelnemers van de Fisherman’s Friend StrongmanRun Obstacle Mud Challenges Rotterdam letterlijk op de knieën. Met zijn lengte is het obstakel “the Creep” de langste tijgerbaan ter wereld!
The-Creep
* Wat maakt dat deze runs zo uniek zijn?
Wij bieden een complete beleving.  Er zijn dus geen extra bijkomende kosten. We hebben echt alles in 1! Alles is verzorgt en compleet. En na afloop krijg je ook een mooie beloning in de vorm van een medaille en misschien nog wel veel fijner een warme douche! Niets is zo lekker als een warme douche na een enorme inspanning. We zijn de enige in Nederland die dat heeft.
strongmanrun
* Dit jaar is er ook een editie in Rotterdam. Wat is het verschil tussen Rotterdam en Hellendoorn?
Rotterdam is echt veelzijdiger door het terrein. Dat maakt het heel uniek. Denk aan alle mogelijke ondergronden bos, modder, gras, krevel, aarde. Ook zitten er in Rotterdam flink wat hoogtemeters.
Hellendoorn heeft een echte dorpskern wat het ook heel bijzonder maakt.
artwork_logo_ffsmromc560x155
* Welke mogelijkheden qua afstanden biedt de Strong Sister en Strong Men Run?
Dit jaar hebben we voor het eerst de Strong Mile. Dit is 1.6 km keihard knallen! Dit is de 1ste in Nederland. Deze is veel technischer en vrij zwaar! Waardoor niet alleen de goede renners winnen. Dan hebben we natuurlijk de 21 km bij de Strongmanrun en de 12 km en bij de Strong Sister run is het 7 km.
artwork_7km_fun
* Vanaf welke leeftijd mag je meedoen?
Je mag meedoen vanaf 16 jaar.
* Zijn er nog activiteiten op het terrein buiten de run om?
Ja er is enorm veel te doen! Er is een grote feesttent met een D.J., er komen verschillende sponsors met hun stands en samples, ook is er een klimmuur en zullen er diverse demonstraties zijn van andere outdoor sporten. En er zijn natuurlijk eet en drink gelegenheden. Ook komen er verschillende chill zones. Het krijgt echt een beetje een festival-achtige gevoel!
home_slider_strongmanrun_20152
* Heeft publiek vrij toegang om mensen aan te moedigen?
Ja zeker. We hebben wel een aantal zones waar het publiek niet mag komen omdat ze de renners hierdoor zouden kunnen hinderen. Maar we hebben heel veel hotspots waar het erg leuk is om te kijken omdat er van alles gebeurt! We hebben ook routes voor het publiek hoe je je het beste kan verplaatsen. Ook hebben we als enige in Nederland een app waar je degene die rent kan volgen en zo weet bij welke obstakel je hem /haar kunt treffen.
* Wat zijn jullie toekomst dromen?
We hopen natuurlijk als eerste dat Rotterdam een groot succes zal worden. En dat we het volgend jaar weer zo kunnen doen. De nog grotere droom is dat we worden verkozen tot “beste run van Nederland” En dan willen we graag in kwaliteit uitblinken! Dat is onze ambitie.
* Zijn er nog dingen die je graag kwijt wil?
Het enige wat ik nog kan toevoegen is dat zowel de Strongmanrun als de Strongsisterrun een run word die je echt zal moeten verdienen! Het zal een pittige editie zijn met een heel goed gevoel als je over de finish komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.