Blogs

Interview met Tim de Wildt

Het is nogal een verschijning! Hij is jong, is goedlachs en heeft ontzettend veel humor. Wij interviewde Tim de Wildt want wie is die jongen die je door het veld ziet schieten nou eigenlijk?

12495080_1262077507153617_3067674664129819019_n

* Wie ben je en hoe oud ben je?

Mijn naam is Tim de Wildt en ik ben 17 jaar

* Wat is je connectie met Obstacle runs?

In maart 2014 liep ik mijn eerste obstakel run (Strong Viking Mud editie) en vanaf dat moment ben ik een beetje verslaaft geraakt. Ik heb op dit moment al meer dan 30 runs gelopen en voor dit jaar staat de teller tot nu toe op 7 runs op 4 verschillende events. Maar er staat nog veel meer op de planning dit jaar 🙂

11209373_1044218175608325_3996138506814505698_n

* Waarom moeten wij nou jou interviewen? Wat maakt jouw speciaal?

Goede vraag 😉 zelf ben ik van mening dat ik het zelfde doe als iedereen bij een obstakelrun en dat is mezelf uitdagen. Dat mijn uitdagingen anders zijn dan die van de meeste mensen onderscheid mij denk ik.

* Wat is de grootste prestatie in je leven?

Deze is lastig, ik zou het eigenlijk niet weten maar ik denk dat na dit jaar Mud Masters 24 Hours wel bovenaan het lijstje staat.

* Als je met iedereen op de hele wereld zou mogen eten met wie zou dat dan zijn? En waarom?

Met Joe De Sena, een van de oprichters van Spartan races. Zijn filosofie staat mij wel aan en ik denk dat ik erg veel zo kunnen leren, zelfs tijdens een etentje

298_298_joe-hardcore-how-the-spartan-race-was-founded

* Waar zou jij het liefste willen wonen?

Engeland, de mensen zijn ongelofelijk aardig en ze hebben echt super vette races in een mooie en zware omgeving. Plus ik kan me in het Engels wel verstaanbaar maken, in anderen talen word dat moeilijker ;p

* Heb je een bijnaam? Zo ja hoe ben je daar aan gekomen?

Turbo timmie, the grasshopper en Bambi. De eerste twee komen van mijn trainingsgroep in Den Haag. Bambi is mij vorig jaar toegekend door het (oude) discovery obstakelruns team, de rede daarvoor was volgens mij omdat ze me schattig en ongevaarlijk vonden maar wel snel. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het nooit echt aan ze heb gevraagd.

* Wat is je motto?

“Aut inveniam viam aut faciam” – I shall either find a way or make one

1797381_991910954230964_7098525188186904957_n

* Wat maakt jouw echt heel gelukkig?

De geur van verse modder op een zaterdagochtent, omringt met het geluid van snel ademende wedstrijdlopers die net weg gesprint zijn bij de start.

* Wat wil je nog hebben gedaan voordat je dood gaat?

Er staan heel veel dingen op dat lijstje, maar ik zou graag een volledige Spartan delta willen behalen. Ook is er zo veel wat ik niet heb gezien in de wereld, daarom zou ik graag een keer een wereldreis door Zuid-Amerika, Australië en Azië.

* Wat doe je aan lichaamsbeweging?

Ik loop op maandag hard en op woensdag doe ik parcours/freerunnen. Verder sport ik met school ook nog 4,5-7 uur in de week. Daarnaast heb ik nog onregelmatige “losse” trainingen, bijvoorbeeld als iemand in de buurt even een rondje wil lopen of techniek wil trainen op een survivalbaan dan kan ik het niet laten om mee te gaan.

* Wat is je favoriete eten?

Knorr wereldgerecht Kip Madrass, en verder mag je me voor een broodje pindakaas-hagelslag ook altijd wakker maken

* Als je de loterij zou winnen wat zou je dan als allereerste kopen?

Een Rig voor in mijn tuin ?

* Wie is jouw voorbeeld?

Binnen de sport: heel team No Limmits! Top wat die allemaal bereiken en doen

* Wat is het moeilijkste wat je ooit hebt gedaan?

Heel lastig om deze vraag te beantwoorden, echt het lastigste ooit is waarschijnlijk Frans en Duits proberen te leren op de middelbaren school (beide een gefaald project ?) op sportief gebied ga ik denk ik voor mijn bandje door laten knippen op het wk. Na 20 min stil te hebben gestaan bij een gewicht wat je om hoog moest trekken (en wat op geen mogelijke manier verder dan 30cm van de grond kwam) heb ik toen de keuze gemaakt om door te gaan, maar het was wel heel moeilijk om die beslissing te nemen maar het obstakel was op dat moment echt niet haalbaar voor mij (en vele anderen uit mijn categorie)

12088290_10153754815183293_1935008517955350097_n

* Hoe ziet jouw perfecte dag er uit? Van wakker worden tot gaan slapen. 

Veel te vroeg opstaan, sport spullen aan, roadtrip naar een of anderen gekke run ergens met leuke mensen, run lopen, ergens voor zo goedkoop mogelijk zo veel mogelijk eten en dan in slaap vallen op de terug weg 🙂

* Wat wil je later worden?

Op dit moment studeer ik HBO sport en beweging, lifestyle en gezondheid. Hier wil ik wat mee gaan doen maar wat precies weet ik nog niet 🙂

*Wil je verder nog iets kwijt? 

Ik heb wel nog een nieuwtje! Strong Viking heeft besloten mij te sponsoren. Dat vind ik natuurlijk super gaaf! Ik kan nu dus nog meer runs rennen en daar ben ik heel erg blij mee! 🙂

Bedankt Tim voor je interview! We see you soon! 😀

4 Reacties

  • Edwin van den Hooven

    Wat is het toch een super gemotiveerde jongen die Tim , altijd een goed humeur. Ook leuk om hem steeds tegen te komen bij alle runs. Mijn zoon Chester ziet in hem zijn grote concurrent/ voorbeeld . Gelukkig voor hem wordt Tim dit jaar 18 en kan Chester zich gaan bewijzen in zijn klasse. Heel veel succes met alles wat er nog op je pad komt Tim.
    Groetjes Edwin

  • admin

    Een beetje goede concurrentie kan natuurlijk helemaal geen kwaad 😉 Zet hem op Chester!!! Zo te zien is je vader groot fan van je 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.