Blogs

Het leven is 1 groot obstakel! ;)

Er is ons al een aantal keer gevraagd hoe, en of wij onze kinderen “trainen” voor het doen van obstacle runs. We hebben dus besloten hier een blog aan te wagen!

Om maar direct met de deur in huis te vallen, nee wij trainen onze kinderen niet. We staan niet iedere dag  te vertellen wat ze allemaal moeten doen om sterk, snel en goed te worden. Het gaat bij ons eigenlijk vooral om het avontuur en het teamwerk!

20160127_142112

IMG-20160118-WA0007

Wij denken dat de jongens juist zo enthousiast zijn omdat ze het niet als een verplichting zien maar vooral als iets met heel veel lol als gezin. Ze vinden het geweldig om als gezin stoere dingen te doen en actief bezig te zijn als team.

20151225_141150

Onze jongens zijn wel allebei echte lopers. Ze vinden lopen leuk, gezellig en vooral als er wedstrijdjes van worden gemaakt. Wie het eerste bij die paal is, wie het eerste boven op dat bankje staat etc. Want laten we eerlijk zijn het leven is 1 grote obstacle run! En echt het is dus ook zo simpel. Ga met je kids naar buiten en verzin je eigen parcours. Om jullie wat ideeën te geven geven we hieronder wat kleine tips:

20151118_153841

  • Rennen door een (fiets/loop/auto) tunnel is gaaf! Hard naar beneden, onder de tunnel heel hard OORAH roepen en zwoegend weer naar boven! (en dat, als het aan de kids ligt ongeveer tien keer 😉  )
  • Als er paaltjes zijn dan ga je er of zig zaggend doorheen of je springt er over, beetje afhankelijk van de leeftijd.
  • Bankjes zijn ideaal om op te klimmen en aan de andere kant er weer af te springen
  • Zit er een skatepark in de buurt? Ideaal om ze te laten klimmen, rennen en er af te springen. Ook perfect om als team elkaar op ramps te helpen of eraf!
  • Zien trainen doet trainen. Als wij een rondje gaan hardlopen willen onze kids vaak nog even een rondje mee. Dat geldt ook voor als we krachttraining doen. Sterker nog wat we ook doen zij willen er altijd 5 meer doen 😉
  • Naar het bos gaan is altijd leuk! Bomen klimmen, door de modder rennen en rollen.
  • Wat begint als een potje voetbal eindigt hier vaak als een soort rugby. Ballen afpakken van elkaar, elkaar takkelen etc. En ja ook onze jongste doet hier (heel) fanatiek aan mee.
  • Iedere speeltuin is 1 groot obstakel parcours! De glijbaan word al snel de “Fjord drop”, het klimrek de “monkey bars” en de wip wap een platform waar 2 vikings elkaar af moeten duwen.
  • Op een regenachtige dag maak je een binnen parcours. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind! De stoel op klimmen zijn de balen met stro, onder de tafel door kruipen worden mud trenches, over de tafel heen klimmen worden hoge muren etc.

IMG-20160124-WA0004 IMG-20160124-WA0003IMG-20160124-WA0002

Zo kan een tripje naar de stad in 1x een heel gaaf avontuur worden! Want het leven is 1 groot obstakel! Tegenwoordig gaan onze jongens liever overal rennend en lopend heen dan met de fiets omdat rennend er veel meer avontuur te beleven valt! En avontuur is cool! Aldus onze jongens.

20151118_154412 20160106_104044

Eigenlijk zijn onze tips dus heel simpel. Ga naar buiten, ga genieten en ga op zoek naar wat je kinderen leuk vinden! En ook waar je zelf blij van wordt want uiteindelijk werkt dit heel aanstekelijk!

Wij  gaan nu weer even op avontuur ondanks dat het hier met bakken uit de hemel komt! OORAHHHHH!!!!

20151130_121158

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.