Blogs

Family Color Buffelrun

Als we aankomen op het terrein schijnt de zon fel op onze bol en parkeren we als 3de auto op het terrein. Eerlijk is eerlijk we zijn dan ook wel zo’n 2 uur te vroeg om 1 van de organisatoren nog te spreken en het parcours te verkennen.

Wat direct opvalt is de ontspannen sfeer die er hangt. Iedereen lijkt heel ontspannen en er zin in te hebben om er een mega gave dag van te maken!

Nadat we onder een parasol ons broodje en wraps hebben op gesmikkeld is het tijd om onze voeten even in de mud trenches te zetten! Pff het is echt warm haha! Langzaamaan word het wat drukker en spreken we met een aantal mensen! Al snel word het tijd de tassen in te leveren en ons klaar te maken voor de start.

Eenmaal in het startvak knalt de muziek ons tegemoet! De kids hebben er echt heel veel zin in. En ondanks de warmte geven ze alles wat ze kunnen al tijdens de warming up. Ze springen. doen push ups, dansen en dribbelen alsof hun leven er van af hangt 😉 We slepen overigens 4 zonnebrillen met ons mee die we hebben gekregen ivm de kleuren die er worden gebruikt deze run. Bodhi en Kyano willen ze niet op en dus lopen wij met 4 brillen!

Dan word er afgeteld en mogen we gelijk een enorm bouwwerk van containers waar echte auto’s op staan over klimmen. Dan direct hierachter de mud trenches! Kijk daar scoor je natuurlijk gelijk punten mee bij onze moddermonsters!

We rennen een klein stukje en moeten dan gelijk een ijsbak in…BRRR die is best koud, we klimmen er uit en gaan dan een glijbaantje af die we aan de andere kant weer opklimmen met de jongens. Wat een lol! We rennen een stuk en dan zien we voor ons gigantische brandweerslangen die op ons willen spuiten..OH MY…best even spannend maar de jongens laten zich nergens door weerhouden en rennen er gewoon in. Je ziet niks meer, je hoort niks meer en bent ontzettend nat maar wat moesten we lachen!

Weer een stuk rennen! We rennen door een mega mooi boeren landschap. Het is warm maar door al dat water redden we ons prima. We klimmen over een net wat vast zit aan een mega kraan en rennen we een stuk. Het enige grote nadeel zijn die steekvliegen. Je kan echt geen moment stilstaan want ze vinden ons heerlijk hapjes. Maar zolang we blijven wandelen/rennen gaat het gelukkig goed. We lopen door sloten, lopen door weilanden, klimmen over hooibalen en meer!

Wat is dit een gaaf, afwisselend parcours die gemaakt is om plezier te hebben voor jong en oud! Als we bijna bij de finish zijn wacht ons nog een berg met vieze, glibberige en mega gladde modder, just the way we like it 😉

Uiteindelijk komen we bij de buffelslide waarvan we al weten dat onze jongens nog te klein zijn om er af te mogen. Eerlijk is eerlijk vooral Kyano heeft even een baal momentje dat hij 5 cm te kort komt maar wij vinden het wel prima. Hij is hoog en stijl en de impact voor die kleine lijfjes lijkt ons niet fijn. Ze hebben als alternatief een mega groot luchtkussen neergezet die we doordat we doordrenkt zijn met modder en water niet makkelijk op komen. We lachen wat af. Dan komt de finish in zich waardoor we eerst nog door een schuimbad moeten en hier samen met 2 mega leuke dames die daar wonen en zich helemaal hebben uitgedost een dansje in de schuim! Bij de finish volgt er ook nog een mooie medaille! WAUW alles klopt aan deze run! Wat was het een feest!

Buffelrun wat was je geweldig! Wij komen zeker volgend jaar super graag weer bij jullie buffelen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.