Blogs

Een weekendje weg bij TeamNL op Papendal

Woensdag is het zover! Sven en ik brengen de kids bij opa en oma voor 2 daagjes. 2 dagen waar wij even helemaal samen kunnen zijn en genieten van het leuke gezellige Arnhem!

We worden ontzettend vriendelijk ontvangen na een autorit van 45 minuten bij het hotel Papendal.  We krijgen een plattegrond van Arnhem, de shopmogelijkheden en krijgen direct bevestigd dat we een exclusieve rondleiding krijgen over Papendal. Het terrein van TeamNL! Het hele hotel ademt sport uit. Zelfs de lampen zijn in de vorm van de Olympische spelen ringen en overal staan mooie foto’s en inspirerende quotes.

We komen op een mooie en relaxte kamer aan! Met een groot diep bad, een aparte douche en overal staan kleine kleurrijke flesjes. Op ons bed ligt voor ons allebei een kamerjas en slippertjes 🙂 We besluiten vandaag gelijk de stad eerst maar eens in te gaan en wat te shoppen. En daar zijn we allebei niet heel erg gek op…We doen dit dus snel en effectief haha! Hierna is het tijd voor de leukere gedeeltes en gaan we lekker een drankje doen in Arnhem. Ik (Michelle) heb coeliakie en het is niet altijd makkelijk om iets gezelligs te vinden waar je wat kan drinken en snacken en het ook nog veilig is zodat ik niet ziek word. Toch lijkt Arnhem echt genoeg te bieden! Super fijn, en gezellig!

We besluiten aan het einde van de dag terug te gaan naar het hotel om ons op te frissen en ons nieuwe gescoorde kleren alvast te testen! We hebben gereserveerd bij een restaurant wat glutenvrij eten garandeert. Het blijft altijd spannend waar je terecht komt en hoe het smaakt. Al met al hebben we een hele gezellige avond en genieten we van elkaar, de rust en de eindeloze gesprekken zonder onderbrekingen!

Na een heerlijke nacht geslapen te hebben moeten we ons nog haasten voor het ontbijt. Die is tot 10 uur en we stappen pas om half 10 onze kamer uit. Het ontbijt is heerlijk voor Sven, helaas voor mij wat minder. Ik krijg 2 glutenvrije broodjes uit de oven en dat is het, toch nog een klein aandachtspuntje. We hebben gisteren besloten samen een stuk te hardlopen op het terrein van TeamNL. Dat staat dus op de planning voor de ochtend. Om 13 uur worden we verwacht voor de rondleiding wat ons genoeg tijd geeft.

We rennen rond op het terrein van TeamNL en zien onder andere de BMX baan en de voetbalvelden. Ik verbaas me over hoe hoog die baan wel niet is en vanaf hoe hoog ze naar beneden knallen! We maken onderweg wat leuke foto’s van onszelf met de selfie stand en moeten hier heel erg om lachen omdat het meer mis gaat dan goed haha!

Eenmaal terug bij het hotel hadden Sven en ik al afgesproken dat hij nog een rondje zou gaan rennen en ik nog even lekker in bad zou gaan! Goede deal voor beide 😉 Zo gezegd zo gedaan.

Om 13 uur staan we keurig netjes beneden en worden we ontvangen door een vriendelijke dame. We gaan lopend het terrein op en we zien echt zulke geweldig mooie plekken! Wat een inspiratievolle plek is dit zeg! En echt overal is aan gedacht om de atleten zo effectief mogelijk te laten trainen. De meeste trainen 6 dagen in de week 2 uur in de ochtend en 2 uur in de middag. Tussen 11 en 15.15 gaan ze naar school, en jawel ook dit zit op het terrein. Hierna gaan ze vaak weer trainen. De atleten die op het terrein wonen eten ook 3x per dag in het sportrestaurant. Aan alles is gedacht! Er is enorm veel gezond eten, kwarkjes in handige meeneem bakjes voor na de training. De atleten krijgen 4x per dag gratis fruit en als je een vette hap wil halen kan dat ook maar dan betaal je extra “boetegeld”! Fantastisch! Elke ruimte is zo enorm professioneel, je kan het je bijna niet indenken. Camara’s, infrarood sensoren en noem maar op, niets is te gek voor deze groep met mensen! Waanzinnig om te zien hoe toegewijd deze mensen zijn. Elk atleet heeft een heel team van mensen om zich heen van coach tot fysio tot diëtist etc. Als je het wil maken in de wereld als atleet is dit echt de plek om te zijn! Als we aankomen bij de outdoor en indoor atletiekbaan kijken we elkaar even aan en zien we Bodhi hier al rennen! Wat zou hij dit gaaf vinden zeg. Als hij zo gemotiveerd blijft als nu zien we hem hier nog wel eens terecht komen, maar ach hij is pas 6 jaar!

Blauwe atletiekbaan

 

Grootste Dojo van Europa

We vinden beide de rondleiding echt geweldig en vinden het bijna jammer dat het na een uur al voorbij is. We nemen veel foto’s voor de kids want die zouden dit ook geweldig hebben gevonden. En voor onze blog natuurlijk ook 😉

Dus vind je het tof om eens te verblijven in een omgeving waar zoveel Nederlands atleten hebben getraind voor de olympische spelen? Wil je lekker kunnen shoppen. eten, lekker slapen en genieten van een inspirerende en mooie omgeving? Dan raden we zeker aan een keer langs te gaan bij Papendal!

Liefs Sven en Michelle

 

Reacties uitgeschakeld voor Een weekendje weg bij TeamNL op Papendal