Blogs

Een dagje bij Family Fit Indoor Survival

Afgelopen week waren we te gast bij Family Fit indoor survival. Winnaar van de award “beste trainingslocatie” bij obstakels.com en gerund door europees kampioen obstacle course racing Frans Mussche. Veel over gelezen en gehoord, en Frans al een paar keer gesproken maar bij Family Fit was Team Familie nog niet geweest. Hoog tijd dus!

survival-staphorst-genomineerd-staphorst-0

We hadden rond 9.30 uur afgesproken dus iedereen was vroeg uit de veren, Hilversum-Staphorst is toch een uurtje rijden, maar dat is iedereen gelukkig wel gewend nu. Gelukkig bleek bij aankomst al snel dat het de trip meer dan waard geweest was.

20170223_105114

Frans kwam ons zelf verwelkomen en leidde ons rond over het terrein en door de hal waar de indoor baan stond. Buiten op het terrein rond de hal zijn namelijk diverse obtakels gebouwd die op veel obstakel runs te vinden zijn, je kunt dus letterlijk een obstakel run rond het pand maken. Er is een weaver, een ramp (storm the castle), en er staat een soort platinum rig met diverse moeilijkheidsgraden. Ook het EK obstakel met de klompen waar je aan moet hangen is aanwezig! Helaas was het snertweer en dus hebben we alleen van de indoor baan gebruik gemaakt.

20170223_100443     20170223_100333

Binnen is het een walhalla voor de obstakel of survival runner. De hele hal is letterlijk gevuld met obstakels die je opeenvolgend of individueel kunt nemen. Kyano en Bodhi waren gelijk verkocht want er waren touwen om in te klimmen, netten om te bedwingen en monkey bars om te nemen. Frans liet ons elk obstakel zien en gaf ook wat hints en tips over hoe hij ze gemaakt had en hoe we dat handig zelf in de tuin zouden kunnen maken. Gezien de blikken die Sven kreeg van de kinderen lijkt het er op dat de tuin weer verbouwd gaat worden.

20170223_104206 20170223_101000

Frans liet ons bijvoorbeeld de ringen zien die hij aan de balken van de monkey bar gemaakt had. Hier kun je touwen aan hangen, maar ook palen aan haken of een bewegend pegboard. Super idee.

20170223_104959

Eerst maar eens trainen. Een stukje parcours samen met Kyano, van touw naar touw, dan het net in, dan over een hangend net hoog boven de grond, en verder over het net om uit te komen bij de apenhang. Cool! Kyano wil gelijk nog een keer. Ideaal zijn ook de grote matten die we kunnen verslepen en onder de kids kunnen leggen voor de veiligheid! Daarna oefenen we touwen klimmen, monkey bars, rollende monkey bars, pegboard, ringen, korte stokken en een aantal obstakels waar we de namen niet eens van kennen. Bodhi was vooral blij met ijzeren stang waar hij in kon klimmen (pull up bar) en Kyano vondt de monkey bars en de apenhang het leukst.

20170223_100658

Sven heeft zich stuk gebeten op het pegboard en de stukken hout waar je aan moet hangen. Ideaal voor gripkracht, en training is duidelijk nog gewenst. Michelle heeft zich het meest vermaakt op het net en de hangende touwen waar je van touw naar touw moet lopen.

20170223_111825

Helaas is de tijd bij Family Fit al voorbij en vertrekken we moe maar voldaan naar huis. De armen hebben het aardig te verduren gehad vandaag. De training op deze locatie is inderdaad fantastisch gebleken. Het is duidelijk waarom zo veel mensen die hier komen trainen er enthousiast over zijn, wij zijn het ook!

20170223_110055

Bedankt Frans! We will be back! 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.