Blogs

De weg even kwijt…

Nu ik groen licht heb gekregen van mijn fysio ben ik weer vol aan de bak gegaan! Ik wil afvallen en moet dus gezond eten, ik moet 5 dagen in de week sporten en meestal in de weekenden lopen we obstacle runs. Ik voel me fit en gezond tot dat…

Van de week was ik totaal futloos. Ik ben erg moe, ik ben niet vooruit te slepen en mijn hele lijf schreeuwt om rust. Daarbij voel ik me verdrietig. En ik weet oprecht niet waarom..

Ik volg Jinti Fell al een tijd op YouTube, een inspiratie voor mij en ik vind het geweldig hoe zij in het leven staat. Ik kijk op zaterdagmorgen haar laatste YouTube filmpje en het lijkt zo te moeten zijn. Ze verteld over hoe belangrijk het is balans te vinden in je leven, tijd te nemen voor jezelf en te luisteren, echt te luisteren naar je lichaam. Voordat ik het weet rollen de tranen over mijn wangen. Dat klinkt natuurlijk best dramatisch maar dit was precies hoe ik me voelde. Moe, leeg en ik mis balans.

Ik heb mezelf voorgenomen elke ochtend om 6 uur op te staan en in de tuin yoga te doen. Ik volg een 30 daagse training gegeven door “Yoga With Adriene” Super fijn vind ik het met haar omdat ze prettig is om naar te luisteren, ze is niet te zweverig, haar uitleg is duidelijk en ze geeft veel verschillende opties en ze zijn allemaal gratis via haar YouTube kanaal te volgen. Na haar les die ongeveer een half uur in beslag neemt mediteer ik nog kort met de app op mijn telefoon Insight Timer. Je kunt hier letterlijk miljoenen meditaties vinden. Ik vind het fijn begeleiding te horen van een stem en me zo goed te kunnen focussen hoe ik me voel.

Ik ben er zondag mee begonnen en volgde vanmorgen mijn 2de les. Buiten dat het nog voor geen meter gaat want mijn knie is best lastig en ik ben echt totaal niet lenig of sterk voel ik wel een verandering in mijn lichaam. Ik heb het gevoel dat ik mijn dag begin met echt “ME TIME”, het voelt alsof ik echt iets productiefs doe en ik neem echt even de tijd te luisteren naar mijn lijf en wat het me nou verteld. Na mijn korte meditatie spring ik onder de douche en ben ik klaar voor de hectiek van de dag.

De reden dat ik dit met jullie deel is omdat ik misschien denk dat er veel meer mensen zijn zoals ik. En het misschien zelfs wel heel leuk vinden deze uitdaging samen aan te gaan? Samen 30 dagen yoga en samen 30 dagen buiten alle hectiek van het leven even wat tijd voor jezelf te creëren. Ik zal er regelmatig wat over posten. Over hoe ik me voel en wat het me brengt.

Dus buiten dat ik enorm graag echt een sportieve en sterke vrouw wil worden wil ik ook graag een balans in mijn leven brengen waardoor ik me beter zal voelen, beter voor mijn gezin kan zorgen en de vrolijke energieke vrouw en moeder word die ik zo graag ben!

Wil je er meer over weten? Of wil je misschien met me mee doen? Let me know!

Reacties uitgeschakeld voor De weg even kwijt…