Blogs

De week van Team Familie

Week 25

De allereerste “De week van Team Familie” is hierbij een feit en vinden wij super tof!

Even een korte uitleg: Elke week posten we een update over wat ons nou zoal allemaal bezig houdt in een week. Dat zal elke week dus anders zijn en de ene week meer over de een en de andere week meer over de ander. Uiteraard proberen we tussendoor ook nog leuke foto’s te maken zodat het verhaal nog leuker word 😉 Goed daar gaat ie:

Maandag 17 juni:

We moeten er allemaal weer vroeg uit om de week te beginnen! Ondertussen druppelen de foto’s van de Major Run binnen en genieten wij nog na van een super leuke run. Ik (Michelle) breng de jongens naar school en Bodhi laat me hier vol trots zijn vulpen zien. Ja daar moeten ze ook nu nog op school mee leren schrijven. Hij is er super trots op en wij dus op hem! In de middag hebben we een spoedafspraak bij de tandarts omdat Bodhi zijn kies stuk lijkt te zijn en hij er erg veel pijn aan heeft. Uit school gaan Bodhi en ik naar de tandarts en wachten Sven en Kyano thuis op ons. Bij de tandarts blijkt bodhi 2 stukjes van 2 kiezen afgebroken te hebben en dit zijn gaatjes geworden…. De tandarts besluit dit gelijk te maken! Bodhi is echt een enorme bikkel maar moet echt wat traantjes laten. Ik voel me machteloos, ik kan hem alleen maar knuffelen en tegen hem praten.

Een echte vulpen jonguh!! #goingplaces 😉

Dinsdag 18 juni:

Bodhi heeft zijn allereerste spreekbeurt ooit! Hij heeft echt heel hard geoefend en kent hem helemaal uit zijn hoofd! Echter door het tandartsbezoek van gisteren heeft hij een hele dikke lip, hoofdpijn en een zere wang. Maar hij moet en zal die spreekbeurt doen…Ondanks dat ik hem liever een dagje thuis had gehouden wil hij echt naar school. Ik zit de hele dag in de zenuwen maar als ik hem ophaal uit school is hij SUPER trots en hoort hij dat hij het super goed heeft gedaan! Kleine held! Hierna stort hij thuis in en doen we heel rustig aan! Kyano gaat in de avond nog naar Krav Maga. Hij mag 13 juli zijn eerste examen doen en is hier stiekem toch een tikkie zenuwachtig voor!

Spreekbeurt ging TOPPIE!

Woensdag 19 juni:

Onze favoriete dag van alle doordeweekse dagen! Kort dagje op school en genoeg tijd om leuke dingen te doen! Kyano gaat bij een vriend spelen en Bodhi neemt een vriendje mee naar huis. Het gamen is ook in ons huis een dingetje en wat we van andere ouders horen zijn we best streng. We zijn dus zoekende naar een goede modus waarin iedereen zich kan vinden en ze ook nog gewoon lekker buiten spelen! Hoeveel mag jouw kind gamen? Ze mogen bij ons op maandag, donderdag en het weekend spelletjes spelen en dan van 17.00- 18.00 uur. ‘S avonds heeft Kyano zijn 3de proeftraining van atletiek. We gaan allemaal mee! Bodhi traint nu alleen nog op de zaterdag maar rent vrolijk rond en speelt met andere kids. Kyano heeft zijn plekje (nu al) aardig gevonden in de groep en vind de sport echt te gek! Nu hebben we dus 2 jongens die atletiek doen 🙂

Donderdag 20 juni:

Op school is het circusfeest! Ik help de hele ochtend op school en ze hebben er echt een feest van gemaakt voor de kids! Bodhi heeft het moeilijk. Veel prikkels en daar kan hij toch erg slecht tegen. Heel eerlijk? Hij had liever lekker aan het werk gegaan in de klas. Terwijl ik Kyano geheel geschminkt (Inclusief zijn armen) op het plein vind met een grote lach op zijn gezicht! 2 kids uit hetzelfde gezin, maar zo mega verschillend!

Vrijdag 21 juni:

Kyano heeft een lange dag op school en komt moe uit school. Het is lekker weer en dus spelen de kids in de tuin en halen ze knuffels in bij mij! Op vrijdagavond werk ik altijd. Sven gaat dan vaak nog wat gezelligs met ze doen. Kyano haalt zijn vrienden op om te gaan voetballen en Bodhi gaat samen met Sven Hordelopen oefenen (we hadden een horde gekregen te leen voor zijn spreekbeurt 🙂 ) en fortex gooien! Er word ons vaak gevraagd of wij onze kinderen pushen in het sporten maar het komt 95% uit hun zelf! Kyano heeft soms wat extra motivatie nodig. Bodhi moeten we soms zelfs een beetje remmen…

Knuffels inhalen!

Zaterdag 22 juni:

Beide jongens hebben hun 1ste wedstrijd hordelopen. Het is mega warm maar ze hebben er zin in! Bodhi mag eerst en loopt 60 meter horden in 14.79 sec. Hij wordt 3de! Super knap! Helaas is Bodhi zelf niet tevreden, dat is iets wat hij echt nog moet leren. Hij is natuurlijk ook pas 6 maar zijn mentaliteit is willen winnen…2de, 3de etc plek is voor hem helemaal niet interessant! Tja…..

Je zou de horde wel iets hoger kunnen zetten toch?

Kyano loopt eigenlijk mee voor “spek en bonen” omdat hij nog niet officieel is ingeschreven en dit zijn 4de proefles is! Maar hij doet het SUPER goed in een tijd van 13.38 word hij 14de terwijl hij het nog nooit eerder had gedaan! Trots op onze mannetjes! 😀

Ff bijtanken maar dan wel cool bijtanken!
Daar gaat hij! Als enige nu nog zonder club tenue!

In de avond zetten Sven en ik het zwembad nog op omdat het mega warm word de rest van de week! Dit mond uit in weddenschappen tussen Sven en Kyano die echt geweldig zijn! Uiteindelijk wint Kyano met 1.5 minuut in steenkoud water liggen en mag hij zich “de koud water koning”van de dag noemen!

Zondag 23 juni:

We hebben vandaag de Modderrace bij Outdoor Valley! Helaas heb ik al een zere buik sinds woensdag en lijkt het alleen maar erger te worden. Voor het eerst in 3 jaar cancelen we een run en besluiten we thuis te blijven. De jongens vinden het gelukkig niet zo heel erg en liggen letterlijk de hele middag in hun zwembad! 4 uur lang gespeeld en zelfs het ijsje word in het zwembad opgegeten. Sven gaat nog een rondje rennen nadat hij veel rust heeft genomen met zijn knie blessure. Gelukkig heeft hij geen last van de extreme hitte en kan hij er gewoon echt van genieten! In de tussentijd zit ik buiten op mijn loungebank boekjes te lezen en word ik soms vanzelf zeiknat door al dat gespetter van de mannen! Een heerlijke zondag dus!

Fijne week allemaal en tot volgende week 🙂