Blogs

Curvey and proud?

Mijn hele leven ben ik al in strijd met mijn gewicht. Ik ben er nooit tevreden over.  En ben altijd aan het vechten met mezelf. Heb eindeloos gedieet, mezelf eindeloos in het zweet gewerkt, en de weegschaal is mijn grootste vijand…..

Maar wat nou als dat allemaal niet meer hoeft? De grote vraag is namelijk word ik er gelukkig van? Het antwoord is NEE! Ik word niet gelukkig van mezelf continu tekort doen. Mezelf heel de tijd zeggen dat het niet goed genoeg is…dat IK niet goed genoeg ben!

Sinds de kinderen allebei naar school zijn had ik me voorgenomen iedere dag te gaan sporten, nog gezonder te gaan eten en kilo’s af te gaan vallen! Trots te zijn op mijn slanke, ranke en gespierde lijf want dat willen we toch allemaal? Daar worden we toch gelukkig van? Het beeld wat we dagelijks zien en de kreten die we iedere dag horen gaan allemaal om beter, strakker en gezonder te leven!

0b3d199273f83aa09915f446e9fa8170

Ik heb eens een maand de tijd genomen om er achter te komen wat ik wil in het leven, echt eens te overdenken waar ik gelukkig van word! Ik besluit een hele maand niet te sporten…helemaal niet? Nee helemaal niet. En alleen echt te gaan doen wat me blij maakt. Ik ontdek in deze tijd dat ik het heerlijk vind om creatief bezig te zijn! Dat heb ik altijd al leuk gevonden en her ontdek ik weer helemaal. Het maakt me gelukkig! Oprecht gelukkig! Met een kopje verse munt thee aan het handletteren 🙂 Truttig? Misschien wel maar IK word er wel gelukkig van!

Langzaamaan durf ik mijn ideaal beeld van slank en strak te zijn een beetje te laten varen want ben ik niet gewoon curvey en mooi zoals ik ben? Natuurlijk wil ik blijven trainen om de dingen waar ik gelukkig van word te kunnen blijven beoefenen. Zoals obstacle running samen met de kids me intens gelukkig maken! Maar ook het sporten bij No Excuses me energie geeft. Maar nu dus uit een andere basis. Niet omdat het moet maar omdat ik het wil. En 2x in de week trainen zou al prima zijn. Het hoeft echt geen 5x per week te zijn. Ik heb namelijk ook nog heel veel tijd nodig voor het “gewone”leven. Buiten mijn mega geweldige gezin heb ik ook heel veel “me time”nodig! Gewoon omdat ik het waard ben 🙂

De reden van deze blog voelen jullie denk ik wel! Maar voor wie hem nog niet voelt : BE PROUD, BE YOURSELF! <3

large

3 Reacties

  • Harold ten Wolde

    Geweldig verhaal en mooi verteld. Helemaal wat je gevoelens en gedachtes zijn omtrent het issue afvallen. Het zal een stimulans voor velen zijn. Geniet van je nieuwe ik…Gr. Mudman

  • Anja

    Als dat geen joekel van een stap vooruit is!! Mooi man, doe je goed ?
    Gelukkig zijn met jezelf is volgens mij meer een kwestie van even-wicht dan ge-wicht ?
    Xxx Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.