Blogs

City Run Hilversum en de Down Under Run

download (2)                 logo-du

Het is zondagmorgen 17 April en iedereen is nog moe en komt wat moeizaam op gang….We ontbijten lekker en keuvelen wat in huis. We hebben vandaag 2 runs. We rennen eerst de Family Run voor de City Run en in de middag de Down Under Run.

We worden om 12.15 uur verwacht aan de start van de City Run. We vinden dit een heerlijke run. Om meerdere redenen. De sfeer is hier altijd geweldig. Er is veel publiek en muziek en iedereen is enthousiast. Er hangt een lekkere vibe. Ook is het voor ons een keer een thuiswedstrijd. We wandelen letterlijk de straat bij ons uit, steken het spoor over en dan staan we aan de start.

Als iedereen een beetje wakker is kleden we ons aan.  Eens een keer geen modder maar 1.5 km hardlopen. We zijn benieuwd hoe onze jongens dit vinden. Kyano heeft het al vaker gedaan maar Bodhi vind vooral obstacle running leuk door de obstakels. Hun hardloopschoentjes zijn nog zeiknat van de try run voor Down Under op vrijdag. Kyano trekt ze gewoon aan maar Bodhi vind het echt allemaal niet fijn. Die trekt dus een ander schoentje aan. Iets wat ons later best duur komt te staan…maar daarover later meer. We trekken allemaal onze mooie kousen aan van Herzog en zijn er helemaal klaar voor.

20160417_184355De lucht is blauw met behoorlijk wat donkere wolken het kan dus alle kanten op! Gelukkig hebben we goede kleding aan met dank aan Run2day Hilversum.  Eenmaal aan de start duurt het niet lang voor een warming up krijgen en het startschot knalt! Daar gaan we! Het publiek is enorm enthousiast. Bodhi krijgt helaas snel pijn in zijn voetjes, want hij heeft zijn gewone sneakertjes aan…..We lopen dus stukjes tussendoor maar iedere keer als hij mensen ziet klappen voor hem versnelt hij weer! Kanjer! 🙂 De mensen zijn echt heel lief voor ons we worden toegeroepen met “Hup Team Familie” en “Kijk dat kleine mannetje gaan ZO ZEG!” We rennen en rennen totdat we de finish in zicht krijgen. Dan rennen we nog iets harder om met luid applaus binnen te worden gehaald. We halen de finish in 13.06 minuten. En eerlijk gezegd vinden we dat een mooie tijd met een mannetje van 3 jaar bij ons! OORAH! We krijgen een prachtige medaille die de jongens trots omhangen!

20160409_122722

Als we over de finish komen worden we opgewacht door de pers en mogen we mee naar de grote bioscoop. Hier heeft RTI Hilversum zijn radiostation neergezet voor een live verslag en ook de televisie is aanwezig. Voordat we het weten staat er een camera op ons gericht en mogen we vertellen waar wij als Team Familie voor staan en wat het nou zo leuk maakt. Te gek om ook uit te leggen dat we niet gaan om te winnen maar om lekker actief met elkaar bezig te zijn. It’s not a race, it’s a challenge! Hierna zijn we met zijn 4en live op de radio. We hebben het nog niet terug gehoord maar de volgende dag stond er een stuk online op hun website dat onze mannetje niet op hun mond zijn gevallen 😉 Wat een ervaring! We voelen ons toch wel een beetje bekend! Haha! We kunnen tijdens dit gesprek zelfs nog even onze website benoemen!

13052553_10153595211878511_1469628652_o

Dan is het tijd om met 4 mooie medailles en 2 hele blije mannetjes naar huis te gaan. Even wat lunchen en onze spullen pakken voor onze volgende run. Om half 4 worden we namelijk verwacht aan de start van de Down Under Run. Nu wil Bodhi gelukkig wel liever zijn natte schoentjes aan. Want die zitten toch een stuk fijner!

De moed zakt ons een beetje in de schoenen…..Het is buiten koud, grijs en regenachtig en het waait ook behoorlijk. Onderweg spreken we al met elkaar af, en vooral met de jongens dat we de water obstakels overslaan.  Niet leuk, wel zo veilig! De jongens knikken allebei instemmend. Zij voelen ook wel de kou op hun lijfjes. Bij Down Under treffen we Marlies. 1 van de dames die heeft geholpen bij de hele organisatie en Marcel de manager van de hele run. We voelen ons heel erg welkom! Ze zijn blij dat we er zijn en wij ook. Als we ons nummer gaan ophalen heeft de dame achter de balie ons startnummer al in haar hand. Hoe soepel kan het allemaal verlopen.

Down-Under-Kids-Run-april-2016-middag-407

We brengen onze spullen weg en lopen nog even een rondje op het terrein. We hebben namelijk afgesproken met 1 van onze sponsors Mud Nation. Super leuk om Berry en Ron te ontmoeten. Ze zijn echt heel enthousiast over wat ze doen en wij zijn dat ook over hun. Ze verkopen mooie OCR spullen voor prijzen die voor iedereen betaalbaar zijn en dat vinden we super goed van ze. Ze hebben een drukke dag gehad en hebben veel verkocht! Top! Wij lopen ook op hun schoenen en zijn er allebei erg tevreden over!

Down-Under-Kids-Run-april-2016-middag-597

Dan moeten we snel naar de start, we springen in bij de warming up en tellen af! We rennen onder een graafmachine door en dan begint er natte sneeuw te vallen. We rennen door maar Bodhi heeft echt zeer aan zijn hoofdje. Sven tilt hem op en beschermt zijn hoofdje tegen de koude, natte sneeuw. Dat gaat. Elke keer als Bodhi modder ziet springt hij van Sven zijn arm om er zelf doorheen te stampen! Het eerste obstakel is een mudcrawl. Die slaan we dus even over. Dan rennen we naar een enorme glijbaan toe. We nemen de jongens op schoot en glijden naar beneden! OORAH! Die vonden onze jongens allebei erg cool! Dan staat er een enorm luchtkussen waar we moeten klimmen, klauteren en onder allemaal dingen door moeten gaan. Wat een lol. Het is inmiddels gestopt met regenen/sneeuwen en heel af en toe laat het zonnetje zich een klein beetje zien….

Downunder Obstacle Pre-Run april 2016-11027

We treffen allemaal super leuk obstakels! Grote klimnetten, over en onder allemaal houten palen en een luchtkussen over een sloot. Dan komen we aan bij ons favoriete onderdeel de mud trenches. Daar kunnen wij en de kids nooit genoeg van krijgen. Helaas heeft Bodhi het inmiddels zo koud dat hij niet meer wil. Gelukkig staat er iemand aan de kant met een warmtedeken die we snel om Bodhi heen slaan. Kyano en Sven doen nog wel de mud trenches die lekker modderig zijn! Hierna tilt Sven Bodhi een flink stuk en we stoppen hem helemaal in!

Down-Under-Kids-Run-april-2016-middag-545

 

Dan komt de finish in beeld en wil ook Bodhi er naar toe rennen. We klimmen op een enorme hoge berg van hooi en dan zijn we er! We krijgen allemaal een prachtige medaille! Kyano word nog even wat dingen gevraagd met een microfoon. En alsof hij het gewend is kletst hij lekker door 😉

Downunder-Obstacle-Run-april-2016-87

En gaan dan zo snel als we kunnen nog even in het warme bad zitten. Dat blijft een leuke eye catcher! 🙂 We lopen snel naar de douches toe die heerlijk warm zijn! Wat een heerlijke beloning voor onze jongens die het toch wel koud vonden. Dan rustig aan weer terug naar de auto. We zijn nu allemaal toch wel erg moe. We halen op de terug weg bij de snackbar een heerlijk patatje! Dat hadden onze super stoere kanjers wel verdiend!

Downunder-Obstacle-Run-april-2016-94

Hoe was jullie ervaring met de Down Under Run? We hebben al veel van jullie hierover gesproken maar laat gerust nog een bericht achter! Mag ook via FB “Famy Weemaes”

Downunder Obstacle Pre-Run april 2016-11045

Liefs Sven, Michelle, Kyano en Bodhi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.