Blogs

Break Out weekend!

 

De jongens kijken hier echt al maanden naar uit! Want hoe cool is het dat je uit een gevangenis mag breken! Nou MEGA COOL aldus onze mannetjes!

We zijn dankzij de Break Out Run al het hele weekend (vanaf donderdag) bij ze aanwezig. Het is super gaaf om te zien hoe alles word opgebouwd en een praatje te maken met de mensen die hier zo enorm hard voor werken!  Het is mega heet en ze zijn bezig om extra waterposten, sproeiers en veel waterobstakels te regelen. Er word dus echt overal over nagedacht. Dikke respect voor de organisatie!

Zondag is het eindelijk onze beurt! Eerst rent Sven met een groepje van zijn Krav Maga een rondje van 8 km en hij heeft de avond ervoor de nachtrun van 16 km gedaan. Hij heeft dus al 2x mogen uitbreken en is er nog in geslaagd ook!

We ontmoeten onze cameraman om 15 uur. De Break Out Run heeft aan ons gevraagd of ze ons mochten filmen tijdens de run en dat vinden wij natuurlijk alleen maar heel cool! We besluiten ivm de warmte eerst nog een duik in het lekker verkoelende water te nemen voordat we het startvak in gaan. De cameraman begint gelijk met filmen. Dan mogen we het startvak in. We dansen hier de polonaise (vonden de kids verrassend leuk, sorry wij vieren geen carnaval 😉 ) en er volgt een leuke warming up. Zoals altijd zit er flink wat power in bij de Break Out. En dan worden we opgesloten, de jongens gaan vooraan staan bij de hekken en staan er flink aan te rammelen en roepen UITBREKEN! UITBREKEN!

En dan volgt er een mega cool lied, roepen we allemaal UITBREKEN en worden onder luide sirenes en vuur en politiemensen die je proberen te pakken de hekken open getrokken! Onze jongens rennen naar de muur. Zoals afgesproken eerst Michelle omhoog dan Bodhi en Kyano en Sven als laatste! Yes ontsnapt over de eerste muur!!

Aan de andere kant komen we op hooibalen en worden we onder luid geroep van het publiek de hoek  door het bos. We rennen over het strand (voetjes in het water)  naar een obstakel waar je over en onderdoor moet klimmen. We komen gelijk bij de ramp terecht! De jongens balen even want ze mogen het niet zonder het net proberen. Maar ach een ramp is een ramp 😉 Hierna volgen er ladders. Ouders mogen officieel niet mee omhoog om opstoppingen te voorkomen maar Sven besluit in ieder geval even mee te lopen naar boven zodat michelle ze onderaan kan opvangen. Het is best wel een steile ladder en we zijn zuinig op onze vikingen! 😉

Dan door de tunnels van El Chapo. Door de modder (YES!) en donkere tunnels. De kids vliegen er door heen! Dan nog kleine tunnels omhoog klimmen. De kids kunnen hier op handen en voeten maar onze knieën hebben het flink te voortduren (Hello Obstacle kisses!) Hierna de zandheuvels door de kooien met ballen die om je oren vliegen, banden omhoog trekken en dan een aantal palen waar we overheen moeten klimmen. Onze camera man volgt ons op de voet! Grappig om zo gevolgd te worden 🙂

Hierna rennen we een stuk door het bos en een stuk over het strand waar we heerlijk de tijd nemen om een watergevecht te houden en te zwemmen. HEERLIJK verkoeling! Hierna moeten we 5 rondjes rond een paal draaien en dan de spiegelwanden door. Whaaaa een uitdaging! Dan komt het obstakel waar de jongens onwijs naar uitgekeken hebben de M.E. staat ons op te wachten en omdat we ze voor de run kort hebben geproken beginnen ze al te lachen als ze ons zien. Sven komt er redelijk doorheen. Kyano gaat lekker en Bodhi word opgetild en een rondje mee in de lucht gedraaid haha wat een lol! Michelle word tegen gehouden en komt niet los maar gelukkig draait Kyano gelijk rechtsomkeert om haar te redden! Echte ridder 😉

Dan rennen we nog een stukje over het strand en moeten we in het water nog onder en over wat balken heen en door een aantal stellages. En dan is het zover!! WE DID IT! We zijn bij de finish! Het welkomst comité is overweldigend! De jongens krijgen een dikke medaille en zijn super trots!

Na de finish blijven we nog een tijdje in onze natte obstacle gear zitten op het strandje. We bestellen een lekkere pizza en wat te drinken. De hele vibe voelt als een festival en dat is zo lekker! Het weer is heerlijk en alles lijkt te kloppen. Lekkere muziek, gezellige drukte. Echt super fijn!

Wij zijn er zeker volgend jaar weer bij en zijn natuurlijk SUPER benieuwd naar de aftermovie van de Break Out Run!

Ontzettend bedankt Martijn en Luuk en alle mensen die er het hele weekend hebben gestaan!! Wat een prestatie om dit zo weer neer te zetten! De vrijwilligers waren ook echt helemaal top!

En volgend jaar………UITBREKEN!!!!!!

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.