Blogs

Bodhi zijn eerste Cross wedstrijd

Zaterdag 10 november is het zover. Bodhi zijn eerste cross wedstrijd in Uithoorn.

Bodhi zijn eigen verhaal:

Ik heb goed voor me zelev ge zorgt

Ik heb wel 14.1 km per uur ge rend

Ik ben heel trots op me zelf

En me papa en mama en kyano ook

Bodhi staat ’s morgens om 7 uur springend naast ons bed! Vandaag is het zover en hij heeft er zin in. Hij zegt telkens “Ik ga voor de gezelligheid maar wil wel winnen!” Tja aan motivatie geen gebrek. Helaas kan Sven niet met ons mee vandaag omdat die vandaag weer naar zijn opleiding Calisthenics moet. Dus Kyano en ik gaan mee voor de support!Bodhi loopt vandaag 600 meter om 13.25 uur. Via het GAC (zijn atletiek club) is het verzoek er om 12.45 uur te zijn ivm warming up en het uitdelen van de startnummers. We ontmoeten op het parkeerterrein al zijn vriendje Mees en samen lopen we richting het event. Eenmaal aangekomen zien we direct de trainer en krijgen we Bodhi zijn startnummer. Dan is het nog een tijdje wachten tot het tijd is voor de warming up. Bodhi hobbelt wat heen en weer met vriendjes en hij is best wel wat druk. Duidelijk toch wel zenuwachtig 😉

Dan is het tijd voor de warming up. Van te voren is er gevraagd of er een ouder was die wilden helpen alle kids bij elkaar te houden en ik (Michelle) had me hier voor opgegeven. We rennen samen met de kids een deel van het parcours, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten. Hierna volgen er tal van oefeningen. De kids verliezen hierdoor een stukje spanning en worden ook gelijk goed warm. Hierna lopen ze vrij vroeg om 13.10 uur al naar de start. Vorig jaar waren er behoorlijk wat kids en we willen graag een beetje vooraan starten. De jasjes kunnen nog aanblijven want de trainers nemen deze vlak voor de start nog aan. Je kan aan alles merken dat deze mensen weten wat ze doen. Ik vind dat als moeder heel fijn en Bodhi word ook rustig van zoveel duidelijkheid. Ik zeg inmiddels tegen Bodhi dat ik langs de lijn ga staan samen met Kyano en geef hem nog een dikke knuffel!

De man van het startschot loopt langs de start met een paraplu om zeker te weten dat alle voetjes achter de lijn staan en de jasjes gaan uit. Enkele secondes later klinkt het startschot en daar gaan ze! De kids starten echt alsof het een sprint is en gaan als malle! Zo ook Bodhi. Hij had zelf gezegd dat het maar maximaal 3.5 minuut vol gas zou zijn en dat hij dat wel zou volhouden. Wij laten dat vooral heel erg bij hem zelf liggen. Elke run zal een leer proces zijn en elke run zal hij beter leren wat zijn lijf prettig vind of hoe hij het goed kan volhouden. Hij rent met een vrij grote groep over een zooi hooibalen en in de modder een heuveltje op. Hij loopt flink door! Een aantal kids gaan rustiger lopen en raken wat achter. Bodhi loopt in de top 10 en blijft gas geven. Vlak voor de finish heeft hij zelfs nog energie over voor een sprintje. Hij kijkt naar zijn tegenstanders alsof hij ze gaat opeten!! Hij rent er nog een aantal vlak voor de finish voorbij en eindigt zo als 8ste!!!!! En later blijkt dat hij 1ste is geworden van zijn club! Goed gedaan kerel! Hij rent de 600 meter in 2.33 dat is zo’n 14 km per uur!! En dat met die kleinepootjes….WAUWIE!

Na de finish ziet hij zijn vriendje Mees verdrietig is en loopt hier gelijk heen. Hij verteld hem dat hij trots op hem is en dat hij super heeft gelopen. Wat een sportiviteit! Mega trots!!!!

Al met al een mooie eerste run en er zullen er nog een aantal volgen. Als Bodhi zo goed zal blijven lopen mag hij waarschijnlijk ook de finale mogen lopen maar zo ver zijn we nog niet 😉

 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor Bodhi zijn eerste Cross wedstrijd