Blogs

A goal without a plan is just a wish!

31 mei 2018 post ik een bericht op Facebook met een HELP vraag! Hoe hou ik sporten leuk? Hoe verleg ik mijn grenzen en hoe ga ik zover komen dat ik dat krachthonk in durf! Ik krijg mega veel lieve, motiverende en inspirerende reacties! Ik realiseer me maar weer hoe blij ik ben met al de mensen die we de afgelopen jaren hebben leren kennen. Ik ben de afgelopen 2 maanden zelf 5 kilo afgevallen en begonnen met sporten (4 tot 5 x per week) maar ik vind het wel lastig nou echt te weten wat ik nou moet doen.

Ik krijg via PB ook een aantal berichtjes, zo ook van Chantal. Chantal geeft me aan dat ze er van overtuigd is dat ze me kan helpen en dit ook graag wil. Na een aantal berichtjes heen en weer maken we een afspraak om elkaar te ontmoeten en te kijken of er een klik is. Maandag 4 juni om 10 uur ben ik bij haar thuis en kletsen we honderduit over afvallen, sporten, obstakels (letterlijk 😉 ) en over onze levens. We hebben vanaf moment 1 een klik!

Na het gesprek van bijna 2 uur besluiten we te gaan samenwerken! Chantal is Personal Trainer van haar eigen bedrijf Spunk Personal Training. Chantal heeft al ruim 10 jaar ervaring en ziet in mij mijn wens naar een gezonder en beter leven! We besluiten er geen doekjes om te winden en maken direct de eerste afspraak bij de sportschool voor diezelfde woensdag. Chantal houdt duidelijk van aanpakken!

Samen trainen met Chantal

Die woensdag tref ik haar. Ik ben best een beetje zenuwachtig en weet niet zo goed wat ik kan verwachten. Chantal legt me alles precies uit. Ze gaat eerst eens kijken hoe hoog mijn hartslag zit en hoe snel ik herstel. We doen dit op de fiets, aangezien mijn knie nog niet 100% goed is. Hierna gaan we talloze apparaten langs en zoekt ze samen met mij naar het gewicht wat ik aankan. Niet wat makkelijk is maar waarbij elke keer de laatste 5x aanvoelt alsof ik het niet kan. Ik train zelf mijn benen vaak met 30 kilo. Ik train de eerste dag met haar op 60 kilo. Ik geloof mijn ogen niet als het me lukt. Dat geeft echt zo’n lekker gevoel! Ik ben dus blijkbaar sterker dan ik denk 🙂 Ook pakt ze me direct aan met buikspier oefeningen. 1 oefening voel ik direct erg in mijn rug en die past ze ter plekke voor me aan.

Ik ben natuurlijk niet de makkelijkste klant. Ik heb coeliakie (ik kan geen gluten eten) en mijn overgewicht is best ernstig. Maar Chantal geeft aan van een uitdaging te houden en is overtuigd dat we begin december mijn streven kunnen halen! Mijn doelen heb ik op papier gezet al vind ik dat heel eng ik ga ze hier ook met jullie delen: 5 km aan 1 stuk lopen zonder pijn en zonder dat ik kapot ga,5 pull ups kunnen, heel veel sterker zijn en ook tonen, 10 kilo afvallen.

De volgende dag heb ik mega spierpijn! YES! Ik heb als ik zelf train bijna nooit spierpijn en nu voel ik eindelijk dat ik wat heb gedaan! Gisteren heb ik mijn 2de afspraak met Chantal gehad en het is me al duidelijk dat ze me uitdaagt, ze me net iets verder pusht dan ik denk te kunnen en ze de trainingen varieert waardoor het niet saai word. We gaan 6 maanden intensief met elkaar samenwerken, en ik heb er alle vertrouwen in dat het me samen met haar gaat lukken!

In de tussentijd hoe ik jullie dus op de hoogte met mijn “Road to a better me” Ik heb al heel veel gegevens van Chantal gekregen maar die deel ik graag als het allemaal wat beter is 😉 Nu durf ik dat niet zo goed. Maar die volgen dus wel op een later tijdstip! Wel deel ik alvast mijn “before” foto’s omdat jullie me toch al zo kennen!

   

Alle updates die ik ga schrijven gaan wel zijn zoals het is, eerlijk en open. Ik heb heel wat valkuilen, mijn grootste is eten. En ik zal echt wel een keer helemaal geen zin hebben, of misschien wel een blessure oplopen maar ik ga er nu voor de volle 100% voor! Mijn allergrootste doel is voor mijn 40ste een keer de 19 km Strong Viking te kunnen lopen en dan alle obstakels mee te kunnen pakken! Dan heb ik nu dus nog 3 jaar! Wat denk jij? Zal het me gaan lukken?

Heb je vragen? Of wil je meer weten? Stuur me dan een berichtje op teamfamilieweemaes@gmail.com

Liefs,

Michelle

Instagram: Team_Familie