Blogs

800 en 1600 meter sprint

Soms zijn plannen die last minute boven komen borrelen de leukste! Zondag 25 november hadden we eigenlijk een chill dagje gepland maar die plannen verdwenen al snel toen we de Zonnestraal Cross Run voorbij zagen komen. We hadden al een paar keer gekeken en het overwogen maar de weekenden zitten op het moment zo propvol dat we ook nog wel een gaatje hier en daar willen laten.

Maar dus toch besloten in overleg met onze mannetjes om te gaan. Bodhi en Kyano roepen eigenlijk altijd wel “Ja!” op een wedstrijd mogen rennen! Zo gezegd zo gedaan.

Aangezien we ter plekke nog moesten inschrijven waren we al iets over 9 uur ’s morgens op het terrein. Het is dus nog rustig en we kunnen op een mooi plekje parkeren. Op het terrein staat er al gezellig muziek aan en zit de sfeer er al lekker in. Binnen bij de inschrijfbalie treffen we Joost 1 van de organisatoren en eigenaar van Runners United. We bedanken hem voor de uitnodiging en de jongens geven aan er zin in te hebben. Ondanks de na registratie krijgen de jongens (en Sven) wel een tijdsregistratie! Wat natuurlijk wel belangrijk is 😉

Voordat we het weten hebben we alle nummers geregeld en spelden we ze op. Vervolgens lopen we naar buiten en ren ik (Michelle) samen met de jongens wat warm. Het is inmiddels iets na half 10 en de jongens starten in 1 startvak om 10.00 uur. Bodhi gaat voor de 800 meter en Kyano voor de 1600 meter. Niet veel later volgt er nog een warming up die de jongens intensief meedoen! Vlak voordat ze er mee stopt besluiten we de jongens er uit te vissen en ze zo alvast naar de start te brengen zodat ze een beetje vooraan kunnen starten.

Eenmaal allemaal aan de start klinkt er een startschot en sprinten alle kinderen als malle weg! De leeftijd varieert van 0 t/m 12 jaar en dus is het best even spannend als (vooral Bodhi) terecht komt tussen alle grote kids. Ze gaan allebei lekker van start en ondertussen rent Sven naar het punt waar ze de linker (nog een rondje) of het rechter (finish) poortje keuze hebben om Bodhi en Kyano de juiste kant op te helpen! Ik ren inmiddels na halverwege het parcours om ze daar aan te moedigen. Al vrij snel zie ik ze rennen en gaat Kyano aan kop maar zit al helemaal stuk! Ik roep nog naar hem “rustig tempo je moet nog een rondje” waarop hij nog met zijn ogen rolt! Haha! Vlak achter hem zit Bodhi waar ik tegen roep dat hij er bijna is en dus gas bij mag gaan geven. Ook al loopt hij echt al mega hard met die kleine pootjes van hem! Ze rennen een stuk door het bos en het is heuvelachtig en hier en daar zanderig. Erg mooi stuk om te lopen! Als Bodhi voorbij rent race ik terug naar de finish om hem daar op te wachten! Hij heeft het super goed gedaan! Hij is zelf gelukkig ook tevreden over zijn prestatie!

Dan rennen we samen nog een stukje om Kyano aan te moedigen! Die loopt het tweede rondje rustiger waardoor het ook beter gaat. Hij komt wel redelijk stuk over de finish maar dat mag ook wel na 1600 meter!

Beide jongens krijgen een mooie medaille en wat water te drinken. Niet veel later volgt de uitslag met de podiumplekken. Hier wordt Bodhi als 2de naar voren geroepen en krijgt ook nog een mooie beker!  Wat een topper! Met een tijd van 4.22 op de 800 meter. Kyano eindigt als 10de met een tijd van 8.42 op de 1600 meter. Beide jongens hebben super goed gelopen!

 

We lopen naar binnen waar ze een grote ruimte hebben om heerlijk wat met elkaar te drinken en op te warmen. Ook hebben ze een selfie booth waar je gratis leuke foto’s met elkaar kan maken. Sven loopt om 12 uur nog de 12 km maar daarover verteld hij zelf nog in een andere blog!

Liefs Team Familie

p.s. hier het nieuwsitem van tv Noord Holland waar je de jongens beide ziet rennen en Bodhi op het podium is gefilmd.

NH Nieuws Racen bij Zonnestraal

 

 

Reacties uitgeschakeld voor 800 en 1600 meter sprint