Blogs

4 weken reizen door Noorwegen (deel 1 van Nederland naar Oslo)

Wat begon als een mooi plan werd een droom die werkelijkheid werd! Noorwegen het land van uiterste, het land van rust, ruimte en bizar mooie natuur! Het land waar je uren kunt rijden zonder een kip tegen te komen en het land waar wij ons hart hebben verloren!

Heel veel mensen hebben ons gevraagd om de route en die wilden we nu dan toch met jullie delen. Dat en de wonderschone foto’s die we onderweg hebben gemaakt. We hebben zoveel mooie, geweldige avonturen mogen beleven. Iets wat we de rest van ons leven niet meer zullen vergeten.

We besluiten naar Denemarken te rijden met de prachtige camper van Sunlight die we 4 weken van ze mogen meenemen. Vanuit Denemarken steken we met de boot over naar Noorwegen. We reizen 10 uur met de boot en dat is lang maar de haven binnen komen bij Oslo is spectaculair! Kleine bootjes komen naar ons toe varen en zwaaien naar ons! We voelen ons direct enorm welkom. We zijn er, ons droomland Noorwegen! De verwachtingen zijn hoog, kan Noorwegen het waar maken?

De eerste nacht slapen we op een camperplatz. We komen hier pas om 20.00 uur ’s avonds aan en dus eten we snel en gaan we redelijk op tijd allemaal slapen. Morgen is het plan Oslo de bezoeken. Eerlijk is eerlijk ik (Michelle) hou niet zo van grote steden omdat ze vaak druk zijn en daar word ik altijd een beetje onrustig van. Maar we besluiten met de dagpas van Visit Norway eerst een kijkje te gaan nemen in het museum waar de Viking schepen liggen. De kids zijn heel erg benieuwd en wij eerlijk gezegd ook! Het museum is geweldig! Het is niet zo druk, we kunnen heerlijk rondstruinen en het is overzichtelijk (niet te groot) waardoor de aandacht van de kids optimaal zijn!

Na het prachtige museum rijden we naar het centrum van Oslo. We willen in ieder geval naar de beeldentuin genaamd Vigelandsanlegget in het Frognerpark. Ze hebben hier een grote speeltuin waar we de kids eerst even lekker laten uitrazen. Hierna lopen we de enorme beeldentuin in. Alle beelden zijn hier naakt. Er word dus heel wat af gegrinnikt door de jongens want tja blote piemels blijven grappig 😉 Het beeldenpark is prachtig. Er is zo ontzettend veel te zien! Als we bovenaan de heuvel zijn heeft Bodhi het wel gezien. En aangezien het 30 graden is vinden wij dit heel begrijpelijk. Ik loop terug naar de camper met Bodhi en Sven en Kyano kijken nog een stukje verder.

Ons plan van de reis is best fors en dus besluiten we hierna door te rijden naar onze volgende bestemming! Gezien de hitte is dat waarschijnlijk ook het beste. Dus in de camper en op weg naar het echte avontuur!